PUTOVANJA

Jeste li znali da Hrvatska obala krije vlastito “Mrtvo more”? Ovu nevjerojatnu prirodnu atrakciju morate posjetiti barem jednom u životu!

Lokacija koja ostavlja bez daha!
Sigurni smo kako ste dobro upoznati s bajkovitim fotkama turista koji doslovce lebde u čistom plavom moru. Dakako, riječ je o Mrtvom moru - atrakciji koja već desetljećima privlači turiste iz svih dijelova svijeta na Bliski istok. No, malo tko zna da sličnu atrakciju možete pronaći i na Jadranskoj obali, i to na samom jugu, u blizini prelijepog Dubrovnika.

Iako se ne radi o moru već o jezeru koje je dobilo ime “Mrtvo more”, ova nevjerojatna destinacija nalazi se na bajkovitom otočiću Lokrumu, do kojega vas svakih 15 minuta s dubrovačke obale odvozi trajekt. Salinitet u jezeru veći je nego u moru, a zbog vrlo malog prolaza u otvorenu morsku vodu, jezero održava visoki salinitet zbog kojeg ćete plutati, baš kao u Mrtvom moru. Naime, ljudsko tijelo sastoji se uglavnom od slatke vode koja je mnogo lakša od slane zbog kojeg ćete na ovom pitoresknom jezeru doslovce lebdjeti i uživati u jednom zaista posebnom iskustvu koje se pamti cijeli život! 


Osim ove nevjerojatne prirodne pojave, posebnog ovog mjesta svakako je i ljepota samog krajolika koja vam doslovce pruža odmor za oči! Uživajte u prizoru divlje prirode koja okružuje ovo jezero, a svoje iskustvo zabilježite najljepšim fotografijama koje su ove sezone potpuno preplavile društvene mreže. Svakako savjetujemo da se, ako niste pretjerani ljubitelj velikih turističkih gužvi, zaputite na ovo mjesto prije no što ga otkriju turisti i pretvore u jednu od najposjećenijih atrakcija ionako popularnog Dubrovnika koji svojim posjetiteljima i dalje nudi mnogo više no što se čini na prvu! Više o ovom prirodnom fenomenu potražite ovdje!
Objavljeno: 03.08.2022. u 11:20

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p