PUTOVANJA

Jeste li znali da i Hrvatska ima svoju Plavu lagunu koja će vas sigurno podsjetiti na istoimeni film?

Lokacija kao stvorena za odmor o kakvom sigurno maštate!

Moramo priznati kako je ova godina započela poprilično stresno, stoga na godišnji odmor gledamo kao na idealnu priliku da uzmemo maleni predah i napunimo svoje baterije. Kristalno čisto more, mediteransko bilje koje stvara toliko potreban hlad te topli pijesak ili šljunak poznata su scenografija idiličnog godišnjeg odmora, a ako niste ljubitelj prenapučenih plaža, onda imamo mjesto na kojem ćete se sigurno u potpunosti opustiti!

Kako 'domaćima', tako i turistima, Jadranska obala omiljeno je mjesto za godišnji odmor, ponajviše zbog svoje razvedene obale, a na kojoj svatko može pronaći idealnu vrstu odmora za sebe. Mnogi tako svoju destinaciju za odmor biraju ovisno o plažama koje se mogu na istoj i pronaći, a ako napućene plaže prepune raznih kafića i restorana nisu vaš omiljeni odabir, onda definitivno trebate posjetiti plažu koja se može pohvaliti kristalnim, gotovo pa tirkiznim morem i netaknutom prirodom. Plaža Krknjaši smještena je u širokom zaljevu Plava laguna, koji se nalazi nasuprot dvama otočićima smještenim uz Drvenik Veli, a ime nosi po otočićima na koje gleda, Krknjaš Velog i Krknjaš Malog.

Ovi otočići zajedno s Drvenikom zatvaraju lagunu te tako postaju sklonište brojnim brodovima. Ovaj komadić netaknute prirode Mediterana idealan je za ljubitelje divljih plaža, no unatoč svom 'grubom' izgledu, ona je zapravo bogata plitkim ulazima u kristalno čisto more. Također na ovom mjestu možete pronaći i nekoliko restorana koji u ponudi imaju svježu ribu, a do same plaže ćete najlakše doći brodom.

Foto: Instagram
Objavljeno: 04.08.2020. u 13:07

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p