PUTOVANJA

Jeste li znali da se i u susjednoj Sloveniji nalazi Alpsko selo Djeda Božićnjaka koje ovih blagdana morate posjetiti!

Mjesto koje će vas oduševiti na prvu!
Svake blagdanske sezone već tradicionalno maštamo o putovanju u daleku Finsku i posjeti popularnom selu Djeda Božićnjaka koje zaista izgleda kao kakvo mjesto iz bajke. No, jeste li znali da se gotovo jednako pitoreskno mjestašce, koje je s vremenom dobilo nadimak “selo Djeda Božićnjaka” nalazi u susjednoj Sloveniji, na samo nekoliko sati vožnje od Zagreba?

Riječ je o malenom Alpskom selu koje je svoje mjesto pronašlo u čarobnoj Kranjskoj Gori, poznatoj po ogromnim količinama snijega koje svake zime, bez iznimke, posjete ovo mjesto i pretvore ga u pravu zimsku bajku koju vrijedi doživjeti. Iako vas u Alpskom selu neće dočekati pravi Djed Božićnjak, sigurni smo kako će vas oduševiti bogato ukrašene ulice i središnji trg sela koje u blagdanskom razdoblju vrvi svečano osvijetljenim kućicama s pregršt kulinarskih i drugih proizvoda domaće radinosti, a koje se nalaze neposredno ispred crkve u samom središtu Kranjske Gore. 
 
Velika atrakcija ovog mjesta, koja je savršen dodatak Alpskom selu jest obližnji resort koji se nalazi tik uz prekrasno jezero Jasna. Istoimeni resort u blagdansko vrijeme postaje pravo romantično utočište koje preplavljuju staklene kupole, a koje su kao stvorene za blagdansko uživanje u najboljem društvu - s najljepšim pogledom i najfinijim jelovnikom ispunjenim samo najboljim slovenskim specijalitetima. Alpsko selo i jezero Jasna sjajna su polazišna točka za brojne aktivnosti, među kojima se definitivno izdvajaju skijanje, sanjkanje, bordanje, ali i zimska vožnja kanuom po kristalno čistom jezeru koju ćete još dugo pamtiti! Više o Alpskom selu potražite na linku, a sve informacije o resortu Jasna, kao i rezervacijama staklenih kupola potražite ovdje.
Foto: Instagram
Objavljeno: 03.12.2023. u 10:06

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p