PUTOVANJA

Jeste li znali da se ova hrvatska plaža našla na prestižnoj listi najljepših na svijetu?

Destinacija koju ovog ljeta ne smijete zaobići!

S obzirom na to da smo već debelo zakoračili u proljetni period godine, apsolutno ništa nas ne sprječava da maštamo o divnim ljetnim lokacijama koje ćemo posjetiti ove sezone. Iako često ljeti priželjkujemo otputovati izvan granica Lijepe naše, atrakcije koje krije hrvatska obala postaju sve popularnije na svijetu, a sve češći članci prestižnih svjetskih magazina koji pišu o Jadranskoj obali podsjećaju nas da za naljepše godišnje odmore zaista ne trebamo otputovati na drugi kraj svijeta...

Tako se jedna od naših prekrasnih plaža upravo našla na popisu najljepših na svijetu, i tako stala uz bok egzotičnim svjetskim lokacijama kao što su Sejšeli i Havaji.  Riječ je o plaži Pasjača, smještenoj južno od naselja Popovići u Konavlima koja se na listi 50 najljepših plaža na svijetu pronašla na 39. mjestu. Popis je sastavljen uzimajući u obzir prirodne ljepote, prostor, popularnost, aktivnosti na plaži te čistoću i mirnoću mora. I zaista, sa svime time može se pohvaliti bajkovita Pasjača koju, ako već niste, morate posjetiti barem jednom u životu. Riječ je o jednoj doista posebnoj lokaciji, odnosno plaži koja je smještena između hridi, a do iste vas vodi pitoreskna, strma litica, pružajući jedan od najljepših pogleda na kristalno čisto Jadransko more.

Upravo je put do ove plaže lokacija kao stvorena za fotografiranje, bez obzira na to kakve fotografije želite kreirati. Valja napomenuti i da je, s obzirom na to da je Pasjača smještena na pomalo izazovnoj lokaciji, donedavno bilo prilično jednostavno pronaći mjesto na plaži i u samoj sezoni, no sigurni smo kako će već ove sezone Pasjača plaža vrviti brojnim turistima koji su, po svemu sudeći, napokon prepoznali ljepotu i posebnost ovog nestvarnog mjesta. Na linku otkrijte potpuni popis 50 najljepših plaža na svijetu, a sve o Pasjačoj plaži otkrijte ovdje.

Foto: Instagram
Objavljeno: 23.05.2023. u 12:59

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p