PUTOVANJA

Kako će ovih blagdana izgledati Advent diljem Hrvatske?

Očekuje nas zaista čaroban blagdanski period diljem 'Lijepe naše'

Studeni je rezerviran za planiranje i iščekivanje adventskih programa. Najava događanja na zagrebačkom adventu potakla nas je da istražimo što se nudi u ostali gradovima. U članku vam donosimo pregled adventske ponude iz dva kontinentalna grada i nekoliko primorskih lokacija.

Program u svim gradovima možete očekivati krajem studenog, a u nastavku saznajte koje gradove trebate uvrstiti na svoju blagdansku listu destinacija.

Varaždinski advent bit će u znaku slogana 'Toplina zime'. U romantičnom i pitoresknom ambijentu koji ovaj grad nudi moći ćete uživati na čak 8 lokacija. Uz tradicionalnu Gastro i glazbenu ponudu, najzanimljivije atrakcije koje će se organizirati u Varaždinu su ledeni tobogan - do sada najveća adrenalinska atrakcija i najveći adventski kalendar koji će krasiti pročelje Županijske palače od 1. prosinca pa sve do Badnjaka.

Osijek se već neko vrijeme može pohvaliti atraktivnom blagdanskom ponudom, a ni ove godine neće biti drugačije. Osječka Tvrđa ponovno će biti centar blagdanskih događanja, što je izvrsna vijest, jer ova lokacija u blagdanskom ruhu stvara naprosto čaroban ugođaj. Već popularni panoramski kotač nalazit će se ispred zgrade Rektorata, a svi Osječani i njihovi gosti moći će uživati u spektakularnom pogledu na grad.

Ako se ove godine odlučite zaputiti nešto južnije prema popularnim ljetnim destinacijama, Zadru i Šibeniku, očekuje vas bogat glazbeni program. U Zadru ne propustite koncerte Dalmatina, Marka Škugora, Opće Opasnosti, Matije Cveka, Petara Graše i na Badnje jutro izvođača s HRT-ove A strane. Šibenski advent započinje 2. prosinca, a sve koji ga posjete očekuju nastupi Tončija Huljića i Madre Badessa benda, Songkillersa, Vesne Pisarović, Harija Rončevića i mnogih drugih.

Split je posljednjih nekoliko godina zanemario svoju adventsku ponudu, ali ove godine se vraća u punom izdanju. Glavna lokacija splitskog programa seli se na Stari plac. Splitski Advent obećava atraktivnu gastro ponudu u kojoj će sudjelovati najbolji gradski ugostitelji, a blagdanski ugođaj će upotpuniti raznim aktivnostima za sve naraštaje. Kao i u ostalim dalmatinskim destinacijama, koncertni program ugostit će neka od najzvučnijih imena hrvatske glazbe. Za sada su potvrđeni nastupi TBF-a, Urbana & 4, LET-a 3, Nene Belana & Fiumensa, Marka Tolje, Kriesa te izvrstan DJ program za koji će biti zaslužni Adriatic Social Club i KLFM radio.

Do kraja studenog preostaje nam nestrpljivo iščekivati potpune programe i planirati gdje ćemo provesti najljepše doba u godini.

Foto: Instagra, Unsplash, Pexels
Objavljeno: 11.11.2022. u 17:33

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p