PUTOVANJA

Kako izgleda kampiranje iz snova na hrvatskoj obali?

Idiličan odmor u blizini Šibenika
glamping 
Kampiranje s dozom komfora i glamura već neko vrijeme stoji u našim urbanim rječnicima pod definicijom glampinga. Savršena opcija za sve koji žele boravak u prirodi sa samo malo više udobnosti koja dolazi u kombinaciji s konvencionalnim smještajem u domaćoj je turističkoj ponudi još uvijek pomalo zanemarena, no to bi se moglo ispraviti s aktualnim ljetom i zanimljivim projektom na otoku Obonjan.

Zamišljen kao projekt koji će kroz osam tjedana na donedavno napušten hrvatski otok kraj Šibenika donijeti najkvalitetniji sadržaj iz područja umjetnosti, glazbe, gastronomije i wellnessa, Obonjan spaja iskustvo glazbenih festivala s odmorom u jedinstvenom resortu.
 
glamping 
Nastao kao partnerski projekt jednog od vodećih britanskih glazbenih promotora, tvrtke Soundchannel, operativne kompanije Gratiosus i turoperatora CMT, Obonjan u Dalmaciju donosi alternativni odmor baziran na kulturnim događanjima, nastupima poznatih svjetskih DJ-a i glazbenika, bogatom umjetničkom programu koji će predstavljati domaće i inozemne talente, radionicama renomiranih svjetskih predavača, kao i popratne izlete na prekrasne domaće lokacije. Zanemaren neće biti ni zdravi život, pa će tako biti dostupni joga tretmani, saune, vruće kupke, meditacije, holističke terapije i raznovrsne masaže pod budnim okom stručnjaka iz cijeloga svijeta. Na pet će različitih lokacija na otoku biti ponuđena i gastronomska ponuda bazirana na namirnicama lokalnog uzgoja koju je osmislio Chef Sam Letteri, što će na stolove posjetitelja Obonjana donijeti svježe morske plodove, organsko povrće, domaće začine i ine hrvatske bakanalije.
 
glamping 
glamping 
glamping 
Kad je pak riječ o smještaju, na Obonjanu će glamping dobiti sasvim novo značenje. Ekološki dizajnerski smještaj okružen stablima i s pogledom na Jadransko more daje do znanja kako kampiranje nipošto ne mora podrazumijevati robinzonski način bivanja. U custom-dizajniranim šatorima posjetitelji imaju sve što bi im moglo zatrebati, od kupaonica i električnih naprava do dizajnerskih kreveta i namještaja. Veliki šator ili pak šumska kućica dolaze u kombinaciji s festivalskim sadržajem, tečajevima joge i grupnim meditacijama, kinom na otvorenom i odabranim predavanjima i radionicama.
 
glamping 
glamping  
Za sve one koji žude za drugačijim, nekonvencionalnim odmorom i savršenim balansom aktivnosti i opuštanja u idiličnoj prirodi, Obonjan bi zaista mogao biti pravi odgovor. Spadate li u ovu skupinu, dobro je znati kako će otok biti otvoren od 28. srpnja do 6. rujan 2016., a sve detalje možete popratiti na službenoj stranici.
 
glamping 
glamping 
glamping 
glamping 
glamping 
glamping  glamping 
obonjan  
glamping  
glamping
 
 
glamping 
glamping 
M.M.
Foto: Facebook
Objavljeno: 29.06.2016. u 15:57

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p