PUTOVANJA

Kako izgleda kampiranje s pet zvjezdica?

Glamping s pogledom na Melbourne

glamping 
Ako ste se na vašem zadnjem kampiranju, budeći se s prvim vrućim zrakama sunca u vlažnom šatoru, zakleli da je ovo zadnji put da ste se odlučili na ovakvu vrstu avanture, nova ponuda boutiqe smještaja mogla bi vas natjerati da razmislite ponovno.

U Melbourneu se, naime, u svibnju otvorio jedinstveni hotel koji neki najavljuju kao sljedeću veliku stvar u domeni luksuznih putovanja. Riječ je o hotelu St. Jerome’s: The Hotel, australskog poduzetnika Jeromea Borazia, koji spaja kampiranje i glamur, ili popularno nazvano glamping.

Kampiranje sa svim potrepštinama koje bi jedan high class nomad mogao zatrebati, nalazi se na krovu Melbourne Centrala i pruža jedno unikatno, urbano iskustvo. Iako na kampiranje ovdje nećete ići zbog prirode, mnogo je usluga koje će St. Jerome’s priuštiti svojim gostima. Osim očaravajućeg pogleda na grad, tu su bar, trgovina, doručak u krevet, jutarnji tečajevi tai chija i meditacije te mnogo dodatnih avantura kreiranih posebno za posjetitelje. Birati se može između Luxe i Luxe plus šatora koji uključuju i minibar. Šatori su grijani, tako da ni australske jeseni neće poremetiti odmor, a početna cijena noćenja je 250 dolara.

Ovo možda neće biti avantura po mjeri istinskih ljubitelja prirode, no nas je svakako zaintrigirala te se nadamo kako će ovakva kreativna rješenja uskoro osvanuti i negdje puno bliže...
 
glamping 
glamping 
glamping 
glamping 
M.M.
Foto: Instagram, Awol
Objavljeno: 01.06.2015. u 10:00
Tagovi: putovanja, hotel

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p