PUTOVANJA

Kampiranje kao fantastičan oblik zabave i opuštanja

Mjesta koja morate posjetiti!

Proljeće sa sobom donosi poprilično poduži popis aktivnosti na otvorenom, a jedna od njih je i kampiranje. Kako živimo užurbanim načinom života, čiji je stres dobro poznati suputnik, bijeg u prirodu ponekad zvuči kao sasvim logično rješenje kada želimo napuniti baterije i jednostavno se opustiti.

Zamislite samo ovaj scenarij: nalazite se daleko od problema i svakodnevnih briga, okruženi svježim zrakom, a umjesto noćne lampice, na počinak vas prate zvijezde. Upravo ovakav vid opuštanja pruža kampiranje, koje je svake sezone sve popularnije. Nešto ugodnije temperature omogućavaju nam taj luksuz da svoje slobodno vrijeme provodimo u prirodi, a čiji benefiti su zaista nemjerljivi. Zasigurno ste osjetili kako vam je s vremena na vrijeme potreban odmak od tehnologije i svega onoga što ovaj ubrzani svijet donosi, stoga razmislite o tome da se barem na jedan dan opustite u avanturu zvanu kampiranje.

Danas zaista možete pronaći kampove raznovrsnog sadržaja, a jedan od takvih je i Robinzonski kamp Leskar na Mrežnici. Ovaj kamp raspolaže sa 7 drvenih kućica u kojima se nalazi ležaj te su smještene odmah uz rijeku i slapove koji zaista oduzimaju dah svojom ljepotom te ih možete istražiti koristeći kanu kampa. Također se pored kućica nalazi mjesto za roštiljanje, pa možete zaključiti kako se radi o izvrsnom načinu na koji možete iskoristiti svoje slobodno vrijeme.


Nadalje, ako niste baš skloni prethodnom avanturizmu u kojem ćete svoje puno povjerenje posvetiti isključivo prirodi i njezinom ugošćavanju, boravak u kampu Rizvan City bi vas itekako mogao zanimati. Riječ je o drvenim bungalovima smještenim u srcu Parka prirode Velebit i to na 30 minuta udaljenosti od mora. Sam objekt je opremljen krevetima, odvojenim tuševima, sobom za pranje posuđa, a u neposrednoj blizini je i mjesto za neizostavni roštilj. U blizini kampa nalazi se i pustolovni centar u kojem možete uživati u aktivnostima poput kajakarenja na rijeci Lika, Zip line, penjanje na stijenu i u mnogim drugim adrenalinskim aktivnostima.

Foto: Unsplash, Robizonski kamp Leskar, Rizvan city
Objavljeno: 29.04.2019. u 16:52
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p