PUTOVANJA

Kampiranje u centru Beča? Zašto ne!

Smještaj koji će vas ostaviti bez daha ako volite nešto drugačije i netipično...

Austrijsku prijestolnicu posjetila sam u više navrata, no najčešće u hladnim mjesecima i u vrijeme Adventa kada je grad krcat sajmovima i turistima. Odlučila sam da je vrijeme da doživim Beč u doba kada svi pričaju da je najljepši - sredinom proljeća kada svi parkovi propupaju, kada se otvore sve prekrasne terase i krenu događanja na otvorenom. 

S obzirom na to da je udaljen svega tri sata vožnje od Varaždina uvijek sam u Beču bila na jednodnevnom izletu, no ovog svibnja smo se odlučili da ćemo u austrijskoj prijestolnici ostati cijeli vikend. Volim lijepe boutique hotele i posebno uređene Airbnb-ove pa sam se odmah bacila u potragu za nekim neobičnim smještajem koji se nalazi u centru kako bi sve mogli obići pješice. Hotel Daniel privukao je moju pažnju zbog odlične lokacije (smješten je uz Belvedere dvorac), divnog uređenja i noviteta koji su najavili za proljeće 2019. - retro kamperice koja se nalazi u dvorištu hotela i može se iznajmiti. Srebrna kamperica uređena je u luksuznom stilu i minimalizmu, u njoj se nalazi udoban krevet, mali sanitarni čvor i velika bijela kada u kojoj ćete definitivno uživati na kraju dugog dana. Poznati su po ukusnom doručku koji se poslužuje u genijalno uređenom prizemlju hotela u restoranu naziva Bakery, ali i roštilju i nevjerojatnim slasticama (obavezno probajte njihovu Pavlovu!).

Želite li se maknuti od svakodnevice i napuniti baterije, Beč je odlična destinacija za kratak vikend izlet, a Hotel Daniel i njihova simpatična kamperica moj prijedlog savršenog smještaja!

photos: Sebastijan Kodba

Objavljeno: 03.06.2019. u 00:00
Tagovi: Beč, putovanja, hotel

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p