PUTOVANJA

Klizanje na bajkovitom zaleđenom jezeru u susjednoj Sloveniji odlična je ideja za vikend izlet!

Iskustvo koje ćete još dugo pamtiti

ovom bajkovitom srcolikom jezeru udaljenom samo dva sata vožnje od Zagreba već smo pisali i ranije, a za sve zaljubljenike zimskih sportova ovo je idealno vrijeme za posjet jer dio jezera je trenutno potpuno zaleđen i - otvoren za klizanje, a čitava lokacija izgleda kao prava zimska bajka koja će vas osvojiti na prvu!

Smješteno u malom mjestu Zgornje Jezersko, sjeverno od Ljubljane, Planšarsko jezero uvjerljivo je najpoznatija turistička lokacija u ovom dijelu zemlje, a njegova najveća posebnost jest njegov srcoliki oblik koji, nažalost, možete primijetiti isključivo iz zraka. Ipak, sigurni smo kako će vas Planšarsko jezero oduševiti svojom zapanjujućom ljepotom, baš kao i ljepotom prirode koja ga okružuje, a posebice sada kada imate jedinstvenu priliku klizati na prirodno stvorenom, no uređenom klizalištu i uživati u iskustvu koje ćete još dugo pamtiti.

Uređeno klizalište prostire se na površini od nevjerojatnih 2000 m2. , a ako nemate klizaljke, možete ih iznajmiti u simpatičnoj Gostionici koja se nalazi tik uz jezero. Za zatvorene grupe moguće je i noćno klizanje, ali je potrebna prethodna najava. Sve detalje potražite na linku.

Foto: Instagram
Objavljeno: 13.01.2022. u 10:57
Tagovi: slovenija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p