PUTOVANJA

Kod jezera Bohinj pronašli smo predivan ranč s konjima koji morate posjetiti!

Odlična ideja za vikend izlet

Kada govorimo o kraćim vikend izletima u susjednoj Sloveniji, često odmah pomislimo na poznata mjesta poput bajkovitog Bleda ili Bohinja, kojih se jednostavno ne možemo ''zasititi', ma koliko puta ih posjetili. Drugi će pak reći kako su navedene destinacije, unatoč svojoj ljepoti od koje doslovce zastaje dah, postale pomalo ''izlizane'', ponajviše zbog velikog broja turista i posjetitelja koji svake godine u sve većem broju pristižu u ovu regiju.

No, što kažete na obilazak ove čarobne destinacije na jedan posve drugačiji način? U skrivenom, malom mjestu Studor, u samom Bohinju, nalazi se prekrasan ranč imena – Mrčina koji pruža posve drugačije iskustvo upoznavanja ove regije. Ranč Mrčina vodi grupa simpatičnih, entuzijastičnih ljubitelja konja, jahača i instruktora koji se bave uzgojem islandskih konja, a koje ćete pronaći na njihovoj farmi. Osim vožnje netaknutom prirodom Nacionalnog parka Triglav, ranč Mrčina svojim posjetiteljima nudi i školu jahanja, jahanje za početnike te jahanje za iskusne jahače. Na ovom mjestu naučiti ćete baš sve o psihologiji, hranjenju, čišćenju i jahanju konja, stoga je ovo izvrsna prilika za sve one koji žele naučiti nešto više, no nisu skupili hrabrost ili nisu imali priliku.


Na samom ranču pronaći ćete čak 16 konja, mnoštvo udomaćenih mačaka, pasa i jedno prase imena – Mici! Kako i sami ''farmeri'' kažu, upoznavanje Bohinja s konjskih leđa poseban je doživljaj. Stoga se pridružite u jahanju, uspostavite istinski kontakt i prijateljstvo s plemenitim konjima i doživite ljepote Triglava i Bohinja na zaista poseban način. Više informacija o samom ranču potražite na linku!

Foto: Instagram
Objavljeno: 23.01.2022. u 00:00
Tagovi: slovenija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p