PUTOVANJA

Koji je najbolji dan za kupnju avio karte?

Mali trikovi velikih putnika

putovanja 
Ako volite putovati, sigurni smo da ste nemali broj puta ekstatično krenuli organizirati sebi i društvu jeftino putovanje, misleći kako poznajete sve trikove, no korak koji vam baš uvijek poremeti plan jest kupovanje avio karte.

Najskuplji dio većine putovanja upravo su avionske karte. Podložne mnogim varijabilnim faktorima, mijenjaju se iz sata u sat i jako je teško otkriti trik kojim bismo napokon malo i uštedjeli. Ipak, postoje neki trendovi koji se u ovom segmentu ne mijenjaju i na koje više manje možemo računati. Iste je potvrdio Forbes koji je na temelju istraživanja Expedie temeljenog na podacima raznih aviokompanija, otkrio kako je najpovoljniji dan za kupnju avio karata utorak, i to od 50 do 100 dana prije putovanja.

Kako navodi Forbes, utorak je najjeftiniji dan za kupnju karata ako se one kupuju više od tri tjedna prije, dok je drugi povoljan dan nedjelja. U obzir valja uzeti i činjenicu kako se cijene mijenjaju iz sata u sat te je bitno kartu kupiti onoga trenutka kada nam cijena bude povoljna, a ne odugovlačiti s kupnjom. Cijene karata će pak biti najskuplje od 14 dana prije putovanja pa sve do polaska.
 
M.M.
Foto: Instagram (@citizencosmos)
Objavljeno: 02.11.2015. u 16:09
Tagovi: putovanja

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p