PUTOVANJA

Pronašli smo ledeni bar koji ove zime morate posjetiti!

Nezaobilazna destinacija za sve prave ljubitelje zime!

Stolovi i stolice, čaše, boce, dekoracije ali i sami zidovi u baru napravljeni su isključivo od leda te krase ovu stockholmsku, svjetski poznatu atrakciju koja godišnje privuče preko 70 000 posjetitelja. Gotovo sve se, osim pitke tekućine koja se poslužuje, formira od leda iz rijeke Torne sa sjevera Švedske, a čak 40 tona utrošeno je na sam interijer bara. Pritom se temperatura prostora održava na konstantnih, za neke i ugodnih, -5c°!

Ledeni bar Absolut dio je Nordic C Hotela u središtu Stockholma, a jednako je popularan preko ljeta, kada se brojni posjetitelji dolaze rashladiti od ljetnih vrućina, i tijekom zime, kada se posjetiteljima pruža prilika da u potpunosti iskuse pravu, skandinavsku zimu na ipak nešto drugačiji način. Ulaznica, koja uključuje jedan koktel, košta dvjestotinjak kuna, a također uključuje rukavice, pončo i prikladnu obuću koju možete posuditi za vrijeme boravka u baru. Tipična pića koja se najčešće poslužuju, uz ona bezalkoholna, su Absolut votka, Mackmyra viski, Trakumla rum, Nils Oscar gin i Grosttedt konjak, a svako sljedeće piće koje naručite bit će jeftinije za tridesetak kuna ako ponovno koristite svoju čašu od leda koju ste dobili prilikom ulaska. Valja napomenuti da je, zbog negativnog utjecaja koje niske temperature mogu imati na ljudsko tijelo, boravak u baru ograničen na 45 minuta!

Osim ledenog bara, ovaj švedski hotel svojim posjetiteljima nudi i opciju pod nazivom ''nICE dinner''; radi se o večeri od pet slijedova koja je servirana na plati od leda. Isto tako, gosti se mogu okušati u izradi ledenih skulptura pod mentorstvom profesionalnog umjetnika, i to na terasi samog hotela.

S obzirom na to da je otvoren tijekom cijele godine, bar se u potpunosti obnavlja svježim ledom svakih dvanaest mjeseci, što omogućuje konstantno uvođenje noviteta ali i besprijekoran izgled samog bara. Ovogodišnja tema i dizajn posvećeni su svima onima koji su napustili svoje domove u potrazi za boljim životom, i to pod simboličnim nazivom ''Promised land''. Svoj posjet možete najaviti i rezervirati na stranicama hotela!

Foto: hotelcstockholm
Objavljeno: 02.12.2019. u 11:59
Tagovi: putovanja, hotel, bar

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p