PUTOVANJA

Lokvarsko jezero: sjajna ideja za idiličan vikend izlet s prijateljima!

Uživanje u prirodi koja će vas sigurno opustiti i regenerirati!

Užurbani način života, previše obaveza i tempo koji ne dopušta da se preko tjedna posvetimo malim stvarima koje puno znače, odličan su razlog da baš niti jedan vikend ne propustite provesti u prirodi. Naime, Hrvatska obiluje prirodnim ljepotama, stoga nema nikakvog razloga da već ovaj vikend ne uživate u ugodnoj šetnji i boravku na svježem zraku koji će vas opustiti, ali i pripremiti za povratak u svakodnevicu!

Lokvarsko jezero smjestilo se nedaleko od mjesta Lokve u Gorskom kotaru, a iako je riječ o umjetnom jezeru, njegova okolina je u potpunosti prirodna i okružuje ga prelijepa šuma koja je kao stvorena za sve željne šetnje i rekreacije. Naime, na spomenutom jezeru često se održavaju razno razni sportski susreti, kao i susreti planinara te biciklista, a sjajna je lokacija i za one koji uživaju u ribolovu.

Iako je Lokvarsko jezero vrlo dobra ideja za jednodnevni izlet, mi predlažemo da se ipak odlučite za cijeli vikend jer možete prespavati u divnim bajkovitim drvenim kolibama koje su još čarobnije u bojama jeseni ili pak pod okriljem bijelog pokrivača.

Kao što smo spomenuli, ubrzani tempo koji svakodnevno živimo je prijeko potrebno presjeći odlasicma u prirodu, a Lokvarsko jezero nameće se kao praktična opcija koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije. Bez obzira volite li više aktivan odmor, laganu šetnju ili pak uživanje u prekasnom smještaju s pogledom na impresivne šume Gorskog kotara, ova lokacija zasigurno neće razočarati, a imate li u sebi istraživačkog duha, u neposrednoj blizini nalazi se još mnogo odličnih načina rekreacije i lokacija, pa ako još uvijek niste zakorači u područje Gorskog kotara, predlažemo da to svakako što prije učinite!

Foto: Instagram
Objavljeno: 21.01.2021. u 12:48

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p