PUTOVANJA

Lopud: Rajski otočić koji morate posjetiti barem jednom u životu!

Mjesto koje će vas očarati svojom ljepotom

Ako već niste započeli s planiranjem godišnjeg odmora, pravo je vrijeme da sada to i učinite. A sve one koji su u potrazi za idiličnom lokacijom kakve uglavnom zamišljamo na nekim dalekim, egzotičnim destinacijama, i ove sezone podsjećamo kako se Lijepa Naša može pohvaliti s velikim brojem takvih mjesta koja garantiraju odmor iz snova!

Jedan od domaćih otočića koji se već nekoliko sezona nalazi na našoj bucket listi svakako je i prekrasni Lopud. Ovaj lijepi otok nalazi se na sjeverozapadu grada Dubrovnika i priprada poznatom Elafitskom arhipelagu koji se često posjećuje na jednodnevnim izletima. No, cijeli otok je odlična destinacija za miran odmor što svake sezone shvaća sve više i više posjetitelja. Ipak, Lopud je i dalje prilično pust i tijekom sezone, stoga savjetujemo da iskoristite priliku i posjetite ga prije no što ogromne gužve turista i ovdje postanu svakodnevnica. Na otoku je definitivno najpoznatija plaža Slunj, jedinstvena, duga, pješčana plaža na kojoj ćete poželjeti provesti cijeli dan, baš kao i malo selo Lopud sa slikovitom lučicom i samostanom koji tvore prizor kao iz razglednice!

Na Lopudu živi tek nešto više od 200 stanovnika, a u gradu se nalazi samo jedan supermarket, nekoliko apartmana i pregršt restorana stoga svakako savjetujemo da, ako planirate provesti duži odmor na otoku, sve bitne stvari kupite u Dubrovniku. Lopud se može pohvaliti s više od 2584 sunčanih sati godišnje pa je sve poznatiji i kao pravi raj za ljubitelje ugodne, mediteranske klime zbog koje posjetitelji mogu uživati u jednom od najljepših domaćih botaničkih vrtova. Raskošni vrt prava je oaza prirode na kojoj su sakupljene biljke iz cijeloga svijeta, uključujući kaktuse, bambus i prekrasne palme. Na otoku se nalaze i razne grčke i rimske ruševine koje možete posjetiti, a koje cijelom mjestu daju poseban šarm na koji zasigurno nećete ostati ravnodušni! Više informacija o otočiću potražite ovdje.

Foto: Instagram
Objavljeno: 19.05.2022. u 15:16

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p