PUTOVANJA

Maldivi: raj na zemlji koji je kao stvoren za putovanje u dvoje

Putovanje koje ćete prepričavati danima

Sigurno ste se nekada uhvatili u situaciji kako sjedite ispred svog računala i sanjivo gledate u njegov wallpaper, a na kojem se nalazi bijela pješčana plaža i kristalno bistro more dokle vam pogled seže. Ovaj melem za oči san je svakog zaljubljenika u egzotična putovanja, stoga ako vam se ukaže prilika za odlazak na destinaciju poput ove, zgrabite ju i ne okrečite se!

Tirkizni raj - tako bi se od prilike mogli opisati Maldivi, otočna država u Indijskom oceanu koja se sastoji oko 12000 pješčanih otočića. Otočići se prostiru na 90 tisuća četvornih kilometara, od kojih samo 298 četvornih kilometara izviru iznad Indijskog oceana i jugozapadno od obala Šri Lanke, a grupirani su u 26 otočnih skupina, odnosno atola. Također osim same geografske pozicije, važno je objasniti i klimu, kako biste što lakše pripremili svoje kovčege i u najboljem slučaju ne pretrpavali ga. Klima je na Maldivima tropska, što znači stabilnu i vrlo ugodnu temperaturu od 26-32°C, no u posljednjih nekoliko godina mogu se prijetiti određene klimatske promjene, pa tako su travanj i svibanj uhvaćeni sušnom sezonom, dok je druga polovica listopada zabilježena pljuskovima, što vas ne bi trebalo obeshrabriti budući da je ugodna temperatura konstantna, samo popraćena nešto jačim pljuskovima.Ono po čemu su Maldivi specifični, a moglo bi vas možda neugodno iznenaditi su mali morski psi koji obitavaju u plićaku tirkiznog mora, no to ne mora biti razlog da se ne prepustite uživanju u njegovim ljepotama jer je riječ o bezopasnoj vrsti. Maldivi predstavljaju dom više od 2000 vrsta riba i drugih životinjskih vrsta, stoga neka se ronjenje pronađe na vašem popisu aktivnosti koje morate napraviti na ovom bajkovitom mjestu.

@sandpiper_pr

Također temperatura mora je i više nego ugodna (oko 30°C), pa ćete možda morati pronaći drugačije načine za osvježiti se. Osim izležavanja kraj mora i dugih šetnji po baršunastom pijesku, svoj odmor možete učiniti aktivnim tako da se odvažite na razne sportove na moru ili pak na tenis ili odbojku na pijesku.

Maldivi su idealna lokacija za putovanje u dvoje, pa i ne iznenađuje činjenica da su upravo oni glavni odabir kada je Medeni mjesec u pitanju, a to potvrđuje i sam smještaj koji je uglavnom organiziran u vilama unutar otoka, kao i na plaži, a sve češće i nad morem. Tako svoj bajkoviti smještaj možete potražiti u hotelu Anantara Resort koji izgleda kao da pluta na oceanu. No, osim atraktivnog izgleda, jedna od jedinstvenih značajki resorta jest i prvi vinski podrum koji se nalazi ispod razine vode, a sam resort također je kao stvoren za duge vožnje biciklom.

@anantarakihavah

@anantarakihavah

Pored ovih hotela na raspolaganju su vam i svjetski poznati hotelski lanci poput Park Hyatt, LUX, Six Senses i Sun Resorts. Iako se Maldivi zbog svoje udaljenosti čine kao poprilično skupa lokacija, pravovremeno planiranje će vam dokazati kako to i nije u potpunosti točno. Naime, od travnja pa sve do kraja listopada veliki broj hotela nudi popuste na smještaj ako napravite rezervaciju 70-ak dana prije putovanja, što je za ovakav komadić raja zaista isplati!

Objavljeno: 11.07.2019. u 14:23
Tagovi: putovanja, putopis

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p