PUTOVANJA

Male putne tajne: Andrea Andrassy

'Moj savršen suputnik je često gladan, kao i ja'

Andrea Andrassy 
Čitajući njene kolumne možda ste zaradili koju novu pločicu na trbuhu, njen glas odzvanja vašim domom putem radio frekvencija, koncentrirano ste pratili njene televizijske nastupe, ali i modne kombinacije, no ono što možda niste znali jest da Andrea Andrassy voli putovati.

Gdje je sve bila, koje je zgode i nezgode doživjela i po čemu pamti svoje prvo putovanje, šarmantna komičarka otkrila je u Malim putnim tajnama za FASHION.HR Style Community!
 
Solo ili grupno putovanje?
Ovisi o grupi. S grupom je ponekad teško jer svatko vuče na svoju stranu, tako da sam ja više za neke malo privatnije varijante. Idealno udvoje, ali da imamo grupicu ljudi za druženje u pripravnosti.

Pakiranje unaprijed ili ono u zadnji tren?
Iako sam veliki kampanjac, pakiram se puno prerano. Kad sam išla na Kanare, torba je bila spakirana tjedan dana ranije. Naravno, svaki dan sam dodala još neku esencijalnu sitnicu, a zadnji dan sam sve izvadila i promijenila, ali krenem se pakirati puno prerano.

andrea andrassy 
andrea andrassy 
Samostalna organizacija putovanja ili sve prepuštaš agenciji?
Kako kad. Zapravo sam svoja najveća putovanja do sad uvijek organizirala sama, ali nemam ništa protiv agencija. Lijepo je kad ti netko posloži stvari a ti se samo moraš pojaviti. Tako sam, na primjer, išla na krstarenje.

Rezerviranje smještaja na licu mjesta ili unaprijed?
Unaprijed. Volim znati da me, kad napokon nekamo stignem, čekaju tuš i krevet. Naravno, imala sam i nekoliko situacija u kojima sam morala sređivati smještaj na licu mjesta - najčešće kad bi osoba kod koje smo rezervirali apartman u međuvremenu taj apartman iznajmila nekom drugom.

Kada sama rezerviraš smještaj, imaš li neki najdraži 'booking' servis ili trik?
Moj jedini trik je Google. Dobro dođu i savjeti koje nađem preko prijatelja ili Facebooka, ali to je manje-više to.

Luksuz ili avantura?
Avantura nakon koje se vratiš u sobu koja fino miriše.
  andrea andrassy
 
Obilaženje svih znamenitosti ili neopterećeno lutanje i stapanje s gradom?
Meni znamenitosti nisu pretjerano zanimljive. Mislim, pogledat ću ih, ali nisam zaluđena time da moram pomirisati svaki kamen koji je jednom u povijesti imao neko značenje. Moja frendica to obožava i zato nikad ne putujem s njom jer bi se posvađale. Svatko ima svoju radost, moja nije toliko usmjerena na muzeje i skulpture koliko na hranu i restorane.

Snalaženje pomoću aplikacija i interneta ili 'minglanje' s lokalcima i putnicima?
Kako kad, imam i jedno i drugo kao opciju pa što u kojem trenutku ima više smisla.

Ako koristiš 'travel' aplikacije, koje su one krucijalne na tvom mobitelu?
Koristim svakakve aplikacije koje redovito obrišem nakon uporabe i isti tren zaboravim na njih. Ali sjećam se da sam u Londonu koristila neki super GPS app za pješake koji mi je pomogao da se ne izgubim.

Moj savršen suputnik je…
Često gladan, kao i ja.
  
andrea andrassy 
andrea andrassy 
andrea andrassy 
andrea andrassy 
Moje prvo putovanje u životu…
Košljun, Pag, tamo su me roditelji vodili kad sam se tek rodila. Ja se ničega ne sjećam, naravno, ali mama mi je pričala da smo bili u apartmanu kod neke gospođe koja nam nije dala da koristimo kupaonu jer je ona u kadi sušila paški sir. 

Najdraža destinacija do sada?
Teško je reći. Kanari su bili predivni jer sam samo ležala pored bazena ili na plaži uz ocean i uživala, London je bio super jer sam imala punih 5 tjedana za razonodu i nastupe po klubovima, krstarenje Grčkom je bilo super jer je na brodu konstantno bila nepregledna količina hrane a Krf i Santorini su me oduševili… Ali ako baš moram odabrati, onda ću reći London jer sam tamo provela najviše vremena i uživala u svakom trenutku.

Moja putna torba mora obavezno sadržavati…
Putovnicu i laptop. I mobitel. Važno mi je da mogu raditi gdje god se nalazim i da mogu napisati kolumnu. Sve ostalo mogu kupiti usput.

Najdraža i najgora uspomena s putovanja?
Najdraža uspomena? Comic Con u Londonu je definitivno jedna od njih, a jedan od najdražih trenutaka mi je bio kad sam iznenada odlučila posjetiti gradić Torquay i hotel kojim je inspirirana serija Fawlty Towers. Najgora? Bila sam u Londonu već tjedan dana i došlo je vrijeme da iz jednog stana preselim u drugi stan istog stanodavca. Cijeli stan je bio pun opreme za soboličilačke radove, oblijepljen novinama i prepun alata, ali moja soba je napokon bila uređena. Došla sam tamo s koferom u kojem sam živjela tjedan dana i bila spremna napokon raspakirati stvari, a kad sam došla u sobu… šok! Ljestve nasred sobe, sve prljavo, razbacano, novine zalijepljene preko cijelog poda… Tad sam sjela na kofer i počela plakati. Onda sam nazvala stanodavca i vikala na njega. Nakon toga sam se smirila, sama si uredila sobu i natjerala ga da mi ode kupiti mikrovalnu koje nije bilo iako ju je obećao. Plus, u stanu nije bilo tuša pa sam se morala kupati i polijevati vodom iz plastičnih vrčeva. Ali brzo se privikneš i na to.
 
andrea andrassy 
Hotelska soba/smještaj koji nikada neću zaboraviti…
Nedavno u Barceloni - predivan hotel, prekrasna soba s ogromnim krevetom, kaučem i foteljom, kupaonicom koja je imala dva umivaonika, kadu i tuš kabinu… Ušla sam u kadu na kojoj je stajala i sol za piling, i taman kad sam pomislila koliko je sve predivno, shvatila sam da ne znam pokrenuti tuš. Stiskala sam sve gumbe, okretala tuš na sve strane, čak sam stisnula i gumb u zidu jer nisam vidjela da piše emergency… Uglavnom, očito imam problem s tuševima.
 
Na vrhu moje liste destinacija za posjetiti nalazi se…
New York. I Maldivi, jednom kad… ne znam. Jednom.

Najvažnija stvar koju si naučila na putovanju je…
Da treba pitati dvaput. U Londonu mi je gospodin koji radi na šalteru za pokaze mrtav hladan rekao da do mog stana koji sam unajmila baš zato što je blizu javnog prijevoza ne vozi vlak koji sam pročitala da vozi. “Nema vlakova do tamo” - rekao je sasvim nezainteresirano na onog groznom, grubom engleskom. Da sam bila sama, rekla bih “ok” i sjela na stepenice plakati. Srećom, sa mnom je bila frendica iz Londona koja mu je mrtva hladna rekla: “IMA vlakova do tamo, pogledajte bolje.” Pogledao je bolje i jednako nezainteresirano rekao: “Aha, da, ima. Evo izvolite pokaz.” Uvijek pitaj dvaput.

andrea andrassy 
Najbolji savjet za avanturu?
Ne znam. Ponesi vlažne maramice i nemoj ulaziti u nepoznate kombije.

Kada se želim potpuno isključiti…
Legnem na mol i čitam knjigu.

Mjesto na kojem bih htjela provesti ostatak života…
Ne postoji takvo mjesto. To mi je previše statična ideja.
 
andrea andrassy  
Foto: Privatni album
Objavljeno: 22.07.2015. u 10:11

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p