PUTOVANJA

Male putne tajne: Nataša Janjić

'Vrata su svugdje u svijetu otvorena za one koji žele pokucati'

Natasa Janjic 
Strastvena, karizmatična, slobodoumna i naprosto očaravajuća. Jedna od onih osoba koje ne možete ne voljeti i koja vas osvaja svojom energijom. Glumica s kojom bismo mogli pričati satima, a trenutno je možemo gledati u nekoliko predstava u njenom matičnom kazalištu Gavelli. Sve su ovo razlozi zbog kojih nismo odustajali od svog nauma da Natašu Janjić ispitamo sve o putovanjima, usprkos njenom pretrpanom rasporedu i danonoćnim probama.  
 
Koliko voli putovanja, kakva preferira i koje male putne tajne skriva lijepa glumica, doznajte u nastavku... 
 
Solo ili grupno putovanje?

Nikad nisam putovala sama. Preferiram putovanja u društvu. Možda zato što sam žena ili samo zato što nikad nisam pokušala, ali jednostavno mislim da je putovanje barem u dvoje zabavnije, veće su mogućnosti istraživanja i otkrivanja uz znatno veći stupanj sigurnosti i opuštenosti.
 
Natasa Janjic
Pakiranje unaprijed ili ono u zadnji tren?

Kod mene je to uvijek u zadnji tren. Od uzbuđenja ne mogu spavati, pišem bilješke što ne smijem zaboraviti i pakiram se satima, uglavnom noć uoči puta. Obavljam zaostatke da me ne dočekaju kad se vratim. Mali kaos. Za kratka poslovna putovanja sam rutinerka, budući da sam zbog snimanja i kazališnih gostovanja često odsutna po dan-dva, točno znam što mi treba, neusporedivo sam brža.

Rezerviranje smještaja na licu mjesta ili unaprijed?

Uvijek unaprijed. To mi je donekle i najslađi dio planiranja putovanja. Rezervacije hotela, stanova, proučavanje udaljenosti smještaja, lokalne zanimljivosti....

Samostalna organizacija putovanja ili sve prepuštaš agenciji?

Mojim roditeljima nezamisliva su putovanja mimo agencija, dok se meni čini kako mladi danas više vole neovisna putovanja. Ne privlači me agencijsko putovanje, još manje grupno. Radim malu studiju kad putujem. Pripremim plan što moram vidjeti i kojom dinamikom, ostavim vrijeme i za neobavezne šetnje i uživanje. Rezerviram i platim putem interneta sve što je potrebno unaprijed, a ostalo prepustim trenutku.
 
Natasa Janjic 
Najdraži booking servis ili neki poseban trik?

Koristim Booking.com i Airbnb.com. Katkad ih obilazim i kad ne putujem, čisto kao pogled u domove i interijere negdje na dalekim destinacijama. Što se tiče aviokarata, tu je Skyscanner.net.

Luksuz ili avantura?

Uvijek sam za avanturu, no dozvolim si i malo luksuza. Nimalo u vidu shoppinga, više u vidu finih restorana i klubova. Nekako mislim da tako najbolje osjetim bilo grada kojeg posjećujem.

Obilaženje svih znamenitosti ili neopterećeno lutanje i stapanje s gradom?

Znamenitosti i muzeji neizostavan su dio posjeta izbalansirani s dugim šetnjama i lutanjima. Znam hodati kilometre i kilometre, zaviriti u svaki skriveni kutak.
 
Natasa Janjic 
Snalaženje pomoću aplikacija i Interneta ili minglanje s lokalcima i putnicima?

Pametni telefoni reducirali su suvišna lutanja, s gps-om uvijek otprilike znaš gdje si. Volim komunikaciju s lokalcima i ne libim se pitati prolaznike za informacije. Idealno je ako u gradu koji posjećujem imam nekog poznanika ili prijatelja pa se redovito dogodi i neki planirani insajderski izlazak.

Ako koristiš travel aplikacije, koje su one krucijalne na tvom mobitelu?

WeatherPro za informacije o vremenskoj prognozi, TimeOut za događanja, TripAdvisor za prijedloge o restoranima.

Moj savršen suputnik je…

...onaj koji ima bioritam i navike na putu slične mojima. Onaj koji može puno hodati, voli muzeje i istraživanja, koji nije kompliciran, a dovoljno je znatiželjan i otvoren za novo i nepoznato.

Najdraža destinacija do sada?

New York. Nakon njega, ništa više nije isto.
 
Natasa Janjic
Moja putna torba mora obavezno sadržavati…

Praktičnu odjeću, udobnu obuću, kozmetiku, putovnicu i nešto lijekova za svaki slučaj. Mora ostati i malo mjesta za suvenire i neplaniranu kupnju.

Najdraža i najgora uspomena s putovanja?

Srećom nemam najgoru uspomenu. Svako putovanje za mene je veselje i magija. Uspomene su nematerijalne i uvijek su sa mnom.

Na vrhu moje liste destinacija za posjetiti nalazi se…

Japan, Bali, Socotra.
 
Natasa Janjic
Najbolji savjet za avanturu?

Otvoriti se za novo i biti pozitivan. Vrata su svugdje u svijetu otvorena za one koji žele pokucati.

Kada se želim potpuno isključiti…

Odem u neobaveznu šetnju prirodom.

Mjesto na kojem bih htjela provesti starost...

Neki otok ili gradić uz more.
 
 
Foto: Privatni album
Objavljeno: 25.03.2015. u 13:36

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p