PUTOVANJA

Male putne tajne: Remi

'Odlazim u nepoznato da bih spoznala i nepoznato u sebi pretvorila u poznato'
male putne tajne remi
Kada iza sebe imate skoro 18 godina glazbene karijere, a nastupi i putovanja smatraju se dijelom posla, podrazumijeva se da u rukavu brižno čuvate i bezbroj anegdota za gladne uši. Ovoga puta, naše beskrajno gladne uši kad je posrijedi ova tema htjele su doznati baš sve što nam za ispričati ima Mirela Priselac Remi.

Pjevačica grupe Elemental, javna osoba uz koju se veže isključivo pozitiva, ali i žena bez dlake na jeziku samo su neke od stavki zbog kojih svoje simpatije spram nezasitne umjetnice i kreativke ne skrivamo. Kroz Male putne tajne smo otkrili da s Remi dijelimo i ogromnu ljubav prema putovanjima, a što nam je najbritkiji jezik Hrvatske otkrio o svojim navikama, trikovima, željama i favoritima doznajte u nastavku...
  
Zašto voliš putovanja?
 
Volim putovanja jer upoznajem sebe u novim okolnostima.
 
Solo ili grupno putovanje?

Grupno je uvijek kad putujem s bendom, a s dragim ili s jednom, dvije osobe kad putujem za gušt, solo kad putujem poslovno.
 
Male putne tajne: Remi 
Pakiranje unaprijed ili ono u zadnji tren?

Pakiranje večer prije. Nema mjesta panici. Dosta vremena godišnje provedem živeći iz kofera pa se spakiram dosta brzo i sustavno.
 
Rezerviranje smještaja na licu mjesta ili unaprijed?

Unaprijed. Samo sam jednom putovala na ljetovanje bez natruhe rezervacije ili barem okvirnog informiranja gdje bih mogla odsjesti i bilo je grozno. Platila sam barem 30% više nego što bih platila da sam ciljano znala gdje odsjesti i smještaj je bio užas.
 
Samostalna organizacija putovanja ili sve prepuštaš agenciji?

Samostalno si sve organiziram. Imam aplikacije kojima si bukiram hotel, hostel ili nešto treće, drugu aplikaciju kojom si kupim avionsku kartu, treću aplikaciju uz pomoć koje se snalazim po gradu (javni promet, itd..) i Here mape za Nokiju bez kojih ni ne pomišljam otići u istraživanje grada. Bitno je pretplatiti se na newsletter aviokompanije i kad dobiješ obavijest o novim pogodnostima, brzo bukiraš. Samo je bitno reagirati na vrijeme jer su mi dobre prilike znale proći jer sam se nećkala oko putovanja. Isto vrijedi za booking.com, treba brzo reagirati.
 
Male putne tajne: Remi 
'Luksuz' ili avantura?

Uvijek avantura! Makar, ne mislim da jedno isključuje drugo. Možeš odsjesti u lijepom i malo skupljem hotelu i svejedno doživjeti avanturu!

Obilaženje svih znamenitosti ili neopterećeno lutanje i stapanje s gradom?

I jedno i drugo. Prvih par dana znamenitosti, dok malo ne upoznam grad, prijevoz, ulice, a onda lutanje i traženje nekih svojih znamenitosti.
 
Preferiraš li aplikacije i internet ili minglanje s lokalcima i putnicima pri snalaženju u novom gradu?

Aplikacije, svakako! Većina aplikacija ima i komentare korisnika, pa je to kao da druge putnike pitaš za savjet. Inače se baš ne družim s lokalcima kad putujem, većinu vremena soliram.
 
Male putne tajne: Remi 
Male putne tajne: Remi     
Koje su krucijalne 'travel' aplikacije na tvom mobitelu?

Here za mape i snalaženje, Airbnb i Booking.com za traženje smještaja i Whatsup za besplatnu komunikaciju s bližnjima.
 
Tvoj savršeni suputnik je…

Netko tko nije izbirljiv i tko ne njurga zbog svake sitnice, kome ne smeta svaki detaljčić, tko ne gubi živce ako nešto pođe po zlu (prtljaga se često zagubi na aerodromu...), tko voli šetati, otići na izložbu, ali i birtiju na pivo, neopterećeni ljudi spremni istraživati... Na putovanjima se znaju dogoditi nepredviđene situacije pa je bitno da putuješ s nekim tko je sabran i opušten.
 
Najdraža destinacija do sada...

Ne znam. Još čekam svoj ultimativni wow moment. Možda bih rekla Berlin, jer sam nedavno bila tamo, dva puta.
 
Male putne tajne: Remi   
Tvoja putna torba mora obavezno sadržavati…

Zapravo, ako i štogod zaboraviš, većinu toga možeš kupiti na putu. Znam to jer sam često znala nešto zaboraviti – sad prvo pakiram punjač za mobitel, donji veš i četkicu za zube. Previše sam puta prala zube s pastom na prstu, ha ha ha...
 
Najdraža i najgora uspomena s putovanja?

Najdraža uspomena, prvi susret s Parizom. Osjećaj strahopoštovanja, vrlo filmski, bila sam izvan sebe od uzbuđenja. Divan grad u koji se želim vratiti još mnogo puta. Najgora uspomena? Ono kad večer prije popiješ previše belgijskog piva u Bruxellesu, a idući dan imaš isplaniranu turu i poslije toga odlazak u studio... Zombieland.
 
Hotelska soba/smještaj koji nikada nećeš zaboraviti...

Nema takvog. Sve je to nebitno i prolazno. Bitno je samo ono što ostane u tebi. Čak ni fotografije nisu bitne. Radije zapisujem dojmove u notes.
 
Na vrhu tvoje liste destinacija za posjetiti nalazi se…

New York, L.A., sad sam opsjednuta putovanjem u SAD. Najradije bih unajmila auto na istočnoj obali i provezla se do L.A.-ja. Nakon toga Novi Zeland, užasno je skupo, moram prvo dobiti na Lotu. Europske destinacije – Pariz opet, Barcelona opet, Madrid opet, Zurich malo detaljnije ovaj put, Sardinija i Korzika. Najvažnija stvar koju sam naučila na putovanju je da upoznaješ nove gradove, ali zapravo upoznaješ novu sebe. Odlazim u nepoznato da bih spoznala i nepoznato u sebi pretvorila u poznato.
 
Male putne tajne: Remi  
Najbolji savjet za avanturu?

Započeti random razgovor s ljudima u baru, u parku, u hostelu. I vidjeti kamo će te to odvesti.

Kada se želiš potpuno isključiti…

Jednostavno, na putovanju ne gledam u inbox.

Od svih mjesta koje si posjetila, postoji li neko na kojem bi mogla ostati živjeti?

Apsolutno na svakom. Citirat ću Jasnu Zlokić – ja sam skitnica, daljine me vuku... :)
 
Male putne tajne: Remi   
Male putne tajne: Remi 
Male putne tajne: Remi 
Foto: Privatni album
Objavljeno: 17.11.2015. u 13:47

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p