PUTOVANJA

Male putne tajne: Tamara Kalinić

'Najdraže mi je bilo plivati s delfinima u Dubaiju'

Tamara Kalinić 
Pratite li imalo modne blogove, jedno vam lijepo lice nije moglo promaknuti. Jedna od najuspješnijih modnih blogerica s naših prostora čiji se blog nalazi i u društvu najpopularnijih blogova u Velikoj Britaniji, šarmantna je Tamara Kalinić. 

Osim što na svom blogu The Glam & Glitter reda sjajne stylinge, putovanja su Tamarina velika strast i konstanta, stoga smo žarko željeli čuti male putne tajne i pokoji trik lijepe magistrice farmacije. Koje destinacije skriva u rukavu, što mora sadržavati njena putna torba, tko joj je savršen suputnik i koja najdraža travel aplikacija, doznajte u nastavku...
 
 
Volim putovanja jer…

Osvježavaju moju rutinu i ispunjavaju me nekim novim iskustvima.

Solo ili grupno putovanje?

I jedno i drugo, zavisi od destinacije. Generalno više volim grupna putovanja, ali radije bih putovala sama nego da je grupa bilo kakva.

Pakiranje unaprijed ili ono u zadnji tren?
 
Uvijek mu se radujem unaprijed, ali se pakiram u zadnji tren i tada mi se to baš ne radi.
 
Tamara Kalinić
Rezerviranje smještaja na licu mjesta ili unaprijed?

Unaprijed. Po tom pitanju volim imati sve unaprijed organizirano, jer ne želim gubiti vrijeme kad stignem na destinaciju.

Samostalna organizacija putovanja ili sve prepuštaš agenciji?

Uvijek samostalna.

Ako rezerviraš sama smještaj, imaš li najdraži 'booking' servis ili neki trik?

Preko Skyscannera pronađem let, a ako nas ide više, često bukiram preko Airbnba. Tako ima zaista predivnih apartmana na odličnim lokacijama i sa sjajnim baštama/pogledima. Ako pak želim pravi užitak i relaksaciju koristim hotels.com.
 
Tamara Kalinić 
Luksuz ili avantura?

To dvoje u jednom. Volim istraživati gradove koje posjećujem, po cijele dane skićem i obilazim, ali se rado vratim u dobar hotel gdje se onda opustim i pojedem dobru večeru.

Obilaženje svih znamenitosti ili neopterećeno lutanje i stapanje s gradom?

Ukoliko sam bila u gradu prije toga, onda neopterećeno hodam uličicama, promatram ljude oko sebe, uživam u malim znamenitostima koje sama pronađem. Ipak, kao veliki ljubitelj umjetnosti ne bih mogla, primjerice, posjetiti Firencu po prvi puta, a da ne vidim Davida. Tako da se trudim balansirati.
 
Snalaženje pomoću aplikacija i interneta ili 'minglanje' s lokalcima i putnicima?

Internet radi rezerviranja karata za muzeje i mapa. Malo sam rezervirana po pitanju minglanja s lokalcima, ali zahvaljujući mom poslu u mnogim gradovima svijeta imam prijatelje, tako da često poslušam njihove preporuke. 
 
Moj savršen suputnik je…

Netko tko nije lijen, tko želi obići grad, probati dobru hranu, netko tko zna uživati u kavi na trgu (i netko kome nije teško da me slika za blog).
  
Tamara Kalinić 
Tamara Kalinić 
Najdraža destinacija do sada?

Južna Afrika. Nevjerojatno iskustvo. Ipak, svake godine se rado vraćam Barceloni.

Moja putna torba mora obavezno sadržavati…

Uh, mnogo toga... Biti modni bloger podrazumijeva uvijek mnogo, mnogo prtljaga. Najbitniji mi je pribor za higijenu, fotoaparat, laptop i par čistih krpica.

Najdraža i najgora uspomena s putovanja?

Najdraža mi je plivanje s delfinima u Dubaiju. Nemam neku najgoru, jer iako sam nekoliko puta propustila let i prespavala na aerodromu na kraju sam se tome dobro nasmijala.
 
Tamara Kalinić 
Na vrhu moje liste destinacija za posjetiti nalazi se…

Maldivi, Kina, Bali.

Moje putovanje iz snova mora sadržavati…

Dobru hranu, sjajne poglede, zanimljivu kulturu i odlično društvo.

Nikad ne bih putovala…

S nekim s kime nemam zajedničkih interesa. Društvo na putovanjima je najbitnije, zato ukoliko ne možete naći odgovarajućeg suputnika radije putujte sami.
 
Tamara Kalinić 
Foto: Tamara Kalinić
Objavljeno: 19.05.2015. u 11:29

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p