PUTOVANJA

Malo istarsko mjesto ima jedan od najljepših advenata koji smo vidjeli

Skrivena lokacija za intiman blagdanski ugođaj

Općina Kršan i istoimeno malo istarsko naselje u kojem ponosno stoji utvrda iz 13. stoljeća imaju jedan od najzanimljivijih advenata koji smo do sad vidjeli. Upravo unutar zidina utvrđenog grada starog nekoliko stoljeća krije se kršanski advent koji je prvi put održan prošle godine. Trodnevno adventsko događanje ponovit će i ove godine, a mi mislimo da je ova tajnovita blagdanska lokacija jedna od onih koju se isplati posjetiti.

Najljepši i najveći adventi uvijek se nalaze u nekom velikom europskom gradu, ali malo istarsko mjesto advent radi na svoj način i moramo priznati da izgleda neodoljivo. Kombinacija starih kamenih zidova, toplih božićnih lampica i ukrasa izgleda u najmanju ruku posebno. A zatvoreni vanjski prostori Starog grada Kršana adventskom događanju daju jako intiman i topao ugođaj.

Kršanski advent naziva se 'Merry Chersan', a za sad je poznato da će se održati od 22. do 24. prosinca, a detalji programa tek se očekuju. Više o ovom neobičnom, ali čarobnom adventu možete saznati na Instagram profilima TZ Kršan i Merry Chersan - Advent u Kršanu.

Foto: Instagram
Objavljeno: 03.12.2023. u 09:35

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p