PUTOVANJA

Marokanski bar u srcu Varšave koji će vas oduševiti!

Dašak istoka u omiljenom poljskom gradu

Varšava je jedna od omiljenih poljskih destinacija koja, osim što je veliki poslovni i kulturni europski centar, je jedna od najzelenijih europskih metropola. Bogata povijest, velika ponuda kulturnih događanja i noćnog života za mlade dovoljan su razlog za posjetiti ovaj šarmantni europski gradić, a uz cool mjesta poput novog marokanskog bara, ponovno se našla i na našem popisu sljedećih destinacija koje želimo posjetiti!

Varšava je zaista dom fotogeničnih, dizajnerski uređenih restorana i kafića koji se posljednjih godina otvaraju na svakom kutku grada. Jedan od njih je novi cocktail bar Aura koji se smjestio u samom centru grada, a koji će vas ostaviti bez daha svojim besprijekorno uređenim interijerom. Smješten u prizemlju nekadašnje stambene kuće iz 19. stoljeća, bar je dobio ime od latinskog izraza za zlato koje ujedno i krasi interijer u svakojakim detaljima i oblicima; svjetiljke, police, visoki stolovi izrađeni su od metala koji je potom premazan zlatnom bojom koja doprinosi istočnoj atmosferi u samom interijeru. U prostoru prevladavaju tople crvene nijanse koje odjekuju šankom i zidnim ukrasima, a materijali poput baršuna podižu čitav prostor. Ovaj cocktail bar dizajnirao je poljski arhitekt Kacper Gronkiewicz koji je, inspiriran estetikom šarenog Marakeša, u prostor unio vlastite predmete kao što su originalni marokanski tepisi ili svjetiljke kupljene upravo na tržnicama Maroka. Najveća posebnost ovog bara jest u njegovoj funkcionalnosti; visina stolova i stolica podesiva je zahvaljujući instaliranim rupama na podu interijera stoga se ovaj cocktail bar u trenutku može pretvoriti u mjesto za uživanje u popodnevnoj kavi, dok navečer može poslužiti kao noćni klub ili koncertni prostor.

Savršen sklad atmosfere i dizajna učinit će da na trenutak zaista i pomislite da ste u dalekom Marakešu stoga ako vas put odvede u Varšavu, svakako uvrstite Auru na vašu listu, a predlažemo da osim ukusne kave kušate i jedan od vrhunskih viskija ili koktela koje poslužuju, a koji su apsolutni specijaliteti kuće. Više o samom baru i ponudi potražite na službenoj Facebook stranici!

Objavljeno: 31.12.2019. u 11:28
Tagovi: Maroko, putovanja, bar

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p