PUTOVANJA

Mjesta koja morate posjetiti u Beogradu

Beograd je grad koji vam itekako ima što za ponuditi!

Često nazvan 'novim Berlinom', Beograd je vjerojatno jedna od najvažnijih jedinstvenih turističkih destinacija koje ćete ikada doživjeti. U sukobu između njegove burne povijesti i novog vala kulture mladih, glavni grad Srbije lako se dodvorava turistima koji su zainteresirani za arhitekturu, modu, hranu i noćni život. Posljednjih nekoliko godina, broj turista u Beogradu u konstantnom je porastu, a nekako nam se čini da će se ovaj lijepi pozitivan trend i dalje nastaviti.

Beograd svima nudi jedinstven doživljaj, bogatu kulturnu ponudu, atraktivne lokacije, kao i mnogobrojne manifestacije te festivale. Svatko može pronaći kutak za sebe, razliku čine jedino vaše preferencije i što točno želite vidjeti. Za one koji vole jesti, preporučujemo vam 'Bistro Grad' idealan restoran za autentična srbijanska jela kakva bi vam recimo vaša baka pripremila. Kada stavimo tradicionalnu hranu po strani, posjetite najbolje lokalne tulume u 20/44 i Drugstore, koji čine 2 najvoljenija kluba u Beogradu.

Restroran 'Bistro Grad'

Klub 'Drugstore'

Svi ljubitelji prirode moraju posjetiti tvrđavu Kalemegdan, zatim Košutnjak te Hram Svetog Save. Za one koje zanima kultura, svakako preporučujemo posjetiti Muzej Nikole Tesle, Etnografski muzej, Vojni muzej te Muzej 25. Maj. Obzirom da nam se bliži Advent i novogodišnji praznici, mnogi tvrde kako je upravo Beograd mjesto u kojem trebate biti za vrijeme ovog magičnog razdoblja. Prošle godine, beogradski je Advent bio organiziran na čak 51 različitu lokaciju što je dvostruko više u odnosu na godinu prije kada se protezao na njih svega 24.

Muzej '25 Maj'

 Posebno je zanimljiv i takozvani Party Vlak koji je najpopularnije prijevozno sredstvo namijenjeno svima koji traže nešto više od običnog putovanja. Sastoji se od putničkih vagona u dodatku s 2 party vagona koji su opremljeni sound & light sustavom i gdje možete uživati uz DJ Crewa, a najbolje od svega su studentske cijene pića i zagarantirano vesela atmosfera koja vas očekuje od početka do kraja putovanja. Za koji god se oblik zabave odlučili, Beograd uistinu predstavlja jedan živopisan grad koji vas sigurno neće razočarati.

Foto: Wikipedia, Facebook, Bistro Grad, Muzej 25 Maj
Objavljeno: 17.11.2018. u 00:00
Tagovi: putovanja, Beograd

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p