PUTOVANJA

Mjesta koja na Šolti obavezno morate posjetiti

Modni dvojac KLISAB otkriva svoje favorite

klisab 
Šolta je otok smješten u srednjoj Dalmaciji. Otok pruža zanimljiv spoj prirode i luksuznih lokacija. Budući da je površina otoka svega 51,9 km² na jednom kraju možete pronaći najdraži kafić, u drugome najdraže plaže, a u trećemu restorane i sve to obići u kratkom vremenskom roku uživajući usput u prirodnim ljepotama otoka.
 
Šolta nam je posebno draga jer je to mjesto gdje idejno nastaju naše jesenske kolekcije, a predivne lokacije koristili smo i kao kulise za snimanje kampanje ISLE.

uvala gornja krusica klisab

Uvala Gornja Krušica

Na sjevernoj strani Šolte nalazi se uvala Gornja Krušica koja skriva najljepše plaže na otoku. Okružena gustom borovom šumom i zeleno modrom oazom s najčišćim morem svakoga ostavlja bez teksta. Mjesto je to na koje se povlačimo svako ljeto na minimalno tjedan dana, i uživamo u miru i tišini bez signala na mobitelu.

Plaža uvale Nečujam

Plaža uvale Nečujam

Nečujam - najmlađe mjesto na otoku Šolti kojem nije odolio ni Marko Marulić. Idealna strana je spoj netaknute, divlje plaže koja je od centra mjesta udaljena samo 10 minuta hoda. Ova plaža svojim mirom i tišinom definitivno je opravdala značenje svoga imena.

Beach bar Africa

Beach bar Africa

Beach bar Africa najbolja je lokacija za igranje društvenih igara, čitanje romana i ispijanje koktela u pauzama nakon kupanja. 

Hotel i marina dvorca Martinis Marchi

Hotel i marina dvorca Martinis Marchi

Predivan hotel smješten u starom dvorcu i marina s pogledom na sedam malih otočića sigurno su najluksuzniji dio otoka. Lokacija čini zanimljiv spoj luksuza i tradicije budući da je dio starog dvorca preuređen u hotel. Hotel nas je toliko očarao da smo ga odabrali za lokaciju snimanja lookbooka, dok nam je kafić u marini najdraže mjesto za provođenje vremena kada nismo na plaži.
 
Potezanje Mrduje

Potezanje Mrduje

Jedan od najatraktivnijih šoltanskih događaja svakako je potezanje Mrduje. Mrduja je maleni otočić između Šolte i Brača, te vječiti kamen spoticanja Bračana i Šoltana. Naime, od davnina postoji legenda o potezanju Mrduje u pokušaju stjecanja vlasništva nad ovim malenim otočićem. Svako ljeto šoltanski i brački brodići slože se uz konop privezan na Mrduju nakon čega povjerenstvo odlučuje čijih ima više i tko dobiva pravo posjeda nad otočićem.
 
Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić
Foto: Privatni album
Objavljeno: 25.07.2016. u 00:00

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p