PUTOVANJA

Mjesta koja u Makarskoj ne smijete zaobići

Kristina Šalinović vam predlaže svoje omiljene adrese

Kristina Šalinović 
Iz ljeta u ljeto, ona je jedno od najprivlačnijih turističkih odredišta Hrvatske. Mnogi će reći kako se na području Makarske rivijere nalaze najljepše plaže Jadrana, i doista, skeptike će samo jedan pogled na prizore tirkiznog, prozirnog mora u isto i uvjeriti.
 
Sigurni smo kako će i narednih tjedana lijepu Makarsku ispuniti mnogobrojni posjetitelji s ciljem potpunog odmora, stoga smo se poželjeli pravodobno informirati o najzanimljivijim mjestima ovog lijepog dalmatinskog grada. Za pomoć smo upitali našu uspješnu bivšu manekenku, odnedavno i vlasnicu Fen bara te suvlasnicu zagrebačkog tattoo studija Nero Ink, Makaranku Kristinu Šalinović.

Na kojim sve adresama morate stati kada se nađete u Makarskoj, doznajte u nastavku!
 
biokovo 

Biokovo

Prvo i najvažnije mjesto, ujedno ono po kojem je Makarska prepoznatljiva, je planina Biokovo koju svakako preporučujem posjetiti. Na planini se nalazi i malo etno selo s restoranom i pravim malim životinjskim carstvom. Put do vrha je pun malih starih kućica koje su prije služile pastirima za zaklon od nevremena, dok su ih danas neki prenamijenili i pretvorili u mini vikendice idealne za bijeg od vrućine i od ljudi. Sami doživljaj penjanja na planinu i gledanja zalaska sunca preko Makarske rivijere i Bračkog zaljeva je tradicija koju čak i sama, s obitelji svake godine njegujem.
 
kalelarga 

Osejava i Kalelarga

Kako biste prošli kroz centar Makarske morate krenuti Kalelargom, ulicom punom slatkih malih dućana i galerija koje se nalaze u starim kućama. Pritom obavezno morate stati u Špina bar, mali snack bar koji ima najbolju selekciju hrvatskih vina, zanimljiv izbor pića i snack hrane. Produžite li dalje, naći ćete konobu Kalalarga, koja nudi dalmatinska domaća jela i veliki izbor vina. Njihov starinski štih pomiješan s modernim momentom će vas očarati na prvu, a potom će vas osvojiti genijalnom hranom!
 
kalalarga
 
Prošećete li dalje (a vjerujte da ništa u Makarskoj nije daleko), naići ćete na moj najdraži maleni kafić Medin. Kafić tako divne atmosfere, u kojem uvijek svira jazz, blues i rock and roll. Tu možete pronaći svoj mir dok uživate u finim koktelima i svojoj knjizi. Nose li vas noge dalje u šetnju Rivom, pogled bacite na Sveti Petar, divni mali i zeleni poluotok koji je simbol Makarske. Na njemu se nalazi malena kapelica Sv. Petra iz 13. stoljeća po kojem je poluotok dobio ime, a na drugoj strani je još zelenija Osejava kroz koju možete prošetati ili se pak provozati biciklom, uživati u šumu mora i mirisu borovine. Osejava isto tako skriva malenu, ali predivnu plažu Nugal koja se nalazi između Makarske i Tučepa.
 
Špina bar 
U slučaju da se odlučite ipak ne otići na Osejavu, možete produžiti do Pivnice Pivac koja nudi dobru rock and roll glazbu zajedno s velikim izborom domaćeg i stranog piva. Definitivno mjesto koje čak ni ja ne mogu zaobići kad dođem nazad u Makarsku. Tijekom dana kod njih možete uživati u finoj kavi i novinama s pogledom na lučicu, dok se navečer mjesto pretvori u hit adresu gdje dolaze i mladi i stari uživati u dobroj atmosferi i glazbi.
 
makarska 
Dosta vam je ića i pića i želite samo uživati u moru, predlažem da se uputite u smjeru plaže. Tamo ćete naići na male štandove na kojima možete pronaći sve... Od igle pa do slona (ali onog na napuhavanje). Plaža je puna slatkih malih restorančića, kafića i klubova. Želite li se opustiti, preporučila bih vam Beach Lounge Cubano. Neobičan, a tako jednostavan spoj lounge bara i plaže je prava ljetna idila. Želite li pak dalje sami istraživati, preporučila bih vam sjajnu mobilnu aplikaciju All in Makarska Riviera koju koristim i sama kada želim doznati neka nova mjesta, s obzirom na to da se Makarska iz godine u godinu širi i povećava broj zanimljivih adresa.
 
plaža nugal 
Kristina Šalinović
Foto: Instagram
Objavljeno: 20.07.2016. u 15:37

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p