PUTOVANJA

Mjesta na kojima ćete doživjeti drugačiji advent u Beču

Ana Bacinger vas vodi na savršeni vikend izlet
beč
P
rosinac je idealan za kratke vikend izlete u poznate europske metropole na čijim se brojnim trgovima odvijaju prekrasni adventski sajmovi. Mi smo se ovog vikenda odlučili uputiti u Beč, ne toliko zbog božićnih sajmova nego prvenstveno zbog povoljnih aranžmana koje nude brojne putničke agencije u ovo predblagdansko vrijeme.


Zbog nevjerojatno toplog vremena za ovo doba godine dobar dio dana odlučili smo provesti u šetnji gradom i uživanju u svim prepoznatljivim znamenitostima koje Beč nudi. Naša početna stanica je bio nezaobilazan Schönbrunn iz kojeg smo se podzemnom uputili prema centru.

beč
beč
Ako želite doživjeti malo drugačiju stranu Beča svakako vam savjetujem da posjetite njihov buvljak i najveću tržnicu (Flohmarkt & Nashmarkt, Linke Wienzeile) koji se nalaze na potezu prema centru grada (koristite podzemnu U2 i izađite na 5 stanici od Schönbrunna). Ljubitelji antikviteta i second hand robe ovdje će uživati u ogromnoj ponudi koju nude brojnih štandovi. Nakon što ste pronjuškali buvljakom prošećite njihovom velikom tržnicom, sjednite u neki od malih restorančića i uživajte u bečkom doručku ili brunchu.

beč
beč
beč
beč
U Beču postoji velik broj prekrasnih kafića i njihovih starih kavana, no jedno mjesto nalazi se na vrhu moje top ljestvice za popiti kavu. Riječ je o Palmenhouse restoranu/kafiću/baru koji se nalazi u strogom centru grada u starom stakleniku (Burggarten 1). Iako imaju prekrasnu terasu koja gleda na divan park, moj je savjet da sjednete unutra ako ćete biti te sreće da pronađete slobodno mjesto.

Ako ste u Beču samo jedan dan, zaboravite na brojne muzeje jer jednostavno nemate vremena za njih. Iskoristite dan za šetnju centrom gdje vas čekaju znamenitosti poput Katedrale sv. Stjepana, impozantne Hofburg palače, nezaobilazne shopping ulice Mariahilferstrasse i prošećite do divnih Hundertwasserhaus (Kegelgasse 36-38) i Kunsthaus Wien (Untere Weißgerberstraße 13) koje su udaljene jedna od druge svega tristotinjak metara.

beč
beč
beč
beč
beč
Nakon uživanja u arhitekturi poznatog arhitekta Friedensreicha Hundertwassera vrijeme je za kasni ručak, a ako ste veliki ljubitelj slasnih burgera Rinderwahn (Weihburggasse 3) restoran je pravo mjesto za vas! Imaju odličnu ponudu goveđih burgera, ali i slasne vegeterijanske i pileće burgere. Svakako isprobajte neko od brojnih domaćih piva i uživajte u divnom interijeru.

beč
beč
beč
Mi smo dan završili razgledavanjem odlične pop up izložbe online galerije Inspiked (Bräunerstrasse 12) koja traje do kraja ožujka 2017. godine. Tu vas čekaju genijalne fotografije njihovih poznatih fotografa i amatera, savršeni Lohner e-bicikli i fantastičan Thonet namještaj. U blizini galerije, na poznatom Michaelerplatzu nalazi se i jedna od najstarijih bečkih kavana Griensteidl u kojoj možete isprobati tradicionalnu Sacher tortu, ali i brojne druge slastice.

beč
beč
beč
beč
beč
beč

Ana Bacinger
Foto: Privatni album
Objavljeno: 13.12.2016. u 09:53

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p