PUTOVANJA

Na kojim se svjetskim destinacijama najfinije jede?

Top destinacije za uživanje u hrani
bangkok
Prema najnovijim istraživanjima, gotovo polovica (44%) svjetskih putnika voli otkrivati lokalnu hranu pa je kušanje lokalnih specijaliteta u gastronomskim središtima diljem svijeta poslastica kojoj se brojni putnici iznimno vesele.

Više od polovice ispitanika (51%) tako uživa u lokalnim specijalitetima unutar 24 sata od dolaska na godišnji, a 7 od 10 (69%) već unutar 2 sata od dolaska. Vodeća svjetska stranica za povezivanje putnika s najvećim izborom smještajnih objekata Booking.com stoga donosi top destinacije za uživanje u hrani po mišljenju milijuna putnika i njihovih recenzija na Booking.com-u.

Ljubitelji pizze, primjerice, ne bi smjeli zaobići Napulj u Italiji. U svojim recenzijama putnici Booking.com-a tu destinaciju hvale kao najbolju za uživanje u savršenoj pizzi. Napulj je poznat po kulinarskoj tradiciji, a osim najbolje pizze nudi i lokalitete pod zaštitom UNESCO-a te brojna arheološka bogatstva u kojima posjetitelji mogu uživati između stanki uz čuvenu napuljsku pizzu s rajčicama i mozzarellom.

napulj
Za uživanje u fantastičnim plodovima mora posjetiti valja Los Abrigos na španjolskim Kanarskim otocima, na južnoj obali Tenerifa. Ovo sunčano ribarsko mjesto obiluje šarenim ribarskim brodicama, a šarmantna je luka savršeno okruženje za uživanje u lokalnim školjkama.

U Trangu na Tajlandu ne propustite ukusan dim sum. To mirno područje na najjužnijoj tajlandskoj obali nudi brojne osamljene plažice s kristalnom čistim morem. Prije dana provedenog na bijelim pješčanim plažama ili otkrivajući lagune, vodopade i skrivene uvalice, kušati se mora lokalni dim sum za doručak uz šalicu prave tajlandske kave.

buenos aires
Tokio se nalazi na samom vrhu ljestvice kada je riječ o sushiju i ramenu. Ne začuđuje činjenica da grad slovi kao najuzbudljivija gastronomska destinacija s najvećim brojem restorana s Michelinovom zvjezdicom. Osim kušanja ovih popularnih specijaliteta, u ovom užurbanom gradu ima toliko toga za vidjeti i raditi!

Nadalje, u Valenciji u Španjolskoj obavezno se kušati mora paella, Fish & Chips u britanskom Whitbyju, dok se američkom Hersheyju ne odlazi bez barem jednog griza čokolade.

Foto: PR
Objavljeno: 09.07.2017. u 11:37

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p