PUTOVANJA

Nadolazeći božićni sajam u Budimpešti već sada je proglašen najboljim europskim sajmom koji će vas ove sezone posebno oduševiti!

Najatraktivnija blagdanska destinacija koju morate posjetiti!
Božićni sajam i adventsko razdoblje u prelijepoj Budimpešti nadaleko je poznati događaj koji svake godine privlači ogroman broj posjetitelja iz svih dijelova svijeta, a po svemu sudeći, ove će sezone nadmašiti baš sva očekivanja! Osim najavljenog bogatog programa koji će se gotovo dva mjeseca svakodnevno održavati na ulicama Budimpešte, ovaj čarobni grad upravo je i službeno je proglašen najboljim božićnom destinacijom u Europi za 2022. godinu (Europe Best Destination), a čiji božićni sajam ne želite propustiti!

Ljubav i sigurnost” - slogan je kojim velika, tradicionalna Adventska fešta u Bazilici otvara svoja vrata, a koja i službeno znači početak najljepšeg budimpeštanskog božićnog sajma. S obzirom na to da su protekle dvije godine zbog pandemije koronavirusa itekako promijenile planove obožavanog božićnog sajma, čini se kako su se gradske vlasti ovih blagdana odlučili posebno posvetiti povratku božićne čarolije na srednjovjekovne ulice Budimpešte, a što dokazuje i više od 100 obrtnika i jednako toliko gastro-entuzijasta koji će svim posjetiteljima svakodnevno nuditi samo najbolje od svojih proizvoda! Spektakularni ugođaj samom sajmu definitivno će upotpuniti najavljeni LightShow koji će se svakoga dana projicirati na samom pročelju kultne Bazilike, a koji se zaista isplati doživjeti. 
 
Tako će, u skladu s božićnim običajima, svake adventske nedjelje svečanost paljenja svijeće popratiti razni glazbeni nastupi koji će izvoditi svoje prigodne, blagdanske programe. A ono što nam se posebno svidjelo jest činjenica da su u fokusu ovogodišnjeg sajma humanitarne organizacije koje surađuju s izlagačima, a koji će u istinskom božićnom duhu dio svojih prihoda podijeliti siromašnima i potrebitima. Detaljan program o božićnom sajmu u Budimpešti pronađite ovdje!
Foto: Instagram
Objavljeno: 13.10.2022. u 14:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p