PUTOVANJA

Najbolja europska roadtrip putovanja za nezaboravno avanturističko iskustvo!

Cestovne rute s najljepšim prizorima europskog kontinenta

Iako aktualna pandemija koronavirusa još uvijek predstavlja problem kada govorimo o putovanjima u strane zemlje, Europa je sve bliže potpunom otvaranju granica što znači da ćemo vrlo brzo ponovno moći putovati u najdraže nam europske destinacije, bilo avionom, brodom ili pak limenim ljubimcima.

Ako ste i vi jedni od onih koji posebno uživaju u cestovnim, roadtrip putovanjima u osobnom automobilu, svakako uzmite u obzir roadtrip rute koje naš stari kontinent nudi. Dolaskom lijepih dana, zimski krajolik potpuno se zamijenio novom, proljetno-ljetnom kulisom što će vaš ljetni roadtrip učiniti itekako primamljivijim. Uz nevjerojatne prizore planina, jezera, mediteranske obale i nekoliko iznenađenja na putu koja vas baš uvijek snađu na ovakvom tipu putovanja, vaše putovanje postati će prava avantura koju ćete još dugo pamtiti. Upravo zato, u nastavku smo izdvojili nekoliko europskih roadtrip tura koje svakako garantiraju neponovljivo iskustvo, a u kojima zabave i lijepih trenutaka neće nedostajati.

Francuska obala

Sigurno ste već čuli za čari koje vožnja neponovljivom, Azurnom obalom nudi; nevjerojatna mala mjesta i gradići poput Nice i Cannesa najbolje je obići upravo automobilom, a cesta uz samu obalu nudi nevjerojatne, pitoreskne prizore koje ćete još dugo pamtiti. Odvezite se preko italije do najveće francuske luke - Marseillesa te nastavite svoje putovanje azurnom obalom koja će vas odvesti do bajkovite - Provanse.

Središnja Italija

Italija je zemlja koja za sve ljubitelje roadtrip putovanja nudi pregršt opcija, no ovoga puta smo se odlučili za onu turu koja će vas odvesti od prekrasnog Rima pa sve do Venecija. Ruta od 870 kilometara provest će vas kroz bajkovitu Toskanu, Sienu i Firencu u kojima možete uživati u nevjerojatnim malenim selima i domaćim vinogradima, a putovanje završava u najdražem gradu na vodi - Veneciji.

Austrija

Za sve one koji preferiraju planinske krajolike koji posebno lijepo izgledaju upravo u proljetno-ljetnom periodu, Austrija je pravi izbor. Tura koju preporučamo je ona koja će vas odvesti od Salzburga do Bregenza, a uključuje posjet brojnim planinskim zaselcima i raznim adrenalinskim avanturama koje su u ovo doba godine prava atrakcija u austrijskim planinskim gradićima. Putem ćete otkriti brojne lokacije za koje nikada niste čuli i još jednom se uvjeriti u ljepote koje ova zemlja ima za ponuditi, kako u zimskom, tako i u ljetnom periodu.

Irska

Irska je zemlja koju s razlogom često nazivaju zelenim otokom; prirodne ljepote, bogata povijest i kultura samo su neki od razloga zbog kojih je popularnost ove zemlje sve veća i veća. Krenite na roadtrip iz Dublina do Ardmorea, a po putu posjetite brojne skrivene, nepoznate Irske gradiće, posjetite klifove i uživajte u neponovljivim prizorima koje ova divna zemlja nudi.

Objavljeno: 09.06.2020. u 10:43
Tagovi: putovanja, Italija

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p