PUTOVANJA

Najbolja mjesta u Europi za doček Nove godine!

Još niste odlučili kamo za Novu godinu?

Pripreme za najluđu noć u godini već su u punom jeku, a ako još niste odabrali svoju destinaciju za ulazak u sljedeće desetljeće, pomoći će vam naš mini vodič kroz pet odabranih europskih destinacija koje nude pregršt mogućnosti među kojima će i oni najzahtjevniji pronaći ponešto za sebe!

Iako brojne svjetske metropole nude nezaboravne dočeke, Europa je i dalje uvjerljivo najbolji izbor što se tiče omjera cijene i kvalitete. Bilo da preferirate velika, ulična okupljanja tipična za novogodišnju večer ili pak nešto luksuznija i privatnija mjesta s bogatim glazbenim programom, pronaći ćete sve od navedenog u listi prijedloga koju smo za vas pripremili!

Berlin, Njemačka

S obzirom na to da je Berlin nastao iz manjih sela koja su se formirala u gradiće, a potom se spojili u jednu od najvećih europskih metropola, ne iznenađuje činjenica da svakog prosinca ovaj velegrad broji čak 60 božićnih sajmova koje u ovo blagdansko i novogodišnje vrijeme možete posjetiti. Gotovo svaki kvart ima svoj adventski program ali i ponudu različitih događanja za novogodišnju večer. Najveći novogodišnji party tradicionalno će se održati Brandenburškim vratima gdje će vas zabavljati imena poput Frank Zandera i Vincenta Grossa, a možete posjetiti i slavni Berghain – najbolji techno klub na svijetu!

Gdanjsk, Poljska

Čarobna prosinačka atmosfera u ovom bajkovitom poljskom gradiću posebno ističe ljepote koje Gdanjsk nudi; osim bogatog božićnog sajma, oduševit će vas prekrasna arhitektura starih kuća, spomenika i crkvi, čuvena fontana Neptun, ali i šetnja tzv. Kraljevskom rutom čija je povijest stara preko tisuću godina! Osim brojnih malih pubova i većih plesnih klubova, doček Nove godine u Gdanjsku najpopularniji je dvjema glavnim ulicama:Dlugi Targ i Wiglowy Tard. Novogodišnja večer nudi brojne koncerte, veliki party na otvorenom za sve, ali i najveći vatromet u Poljskoj!

Rim, Italija

Nijedan grad u Italiji ne priprema se na doček Nove godine kao Rim! Tradicionalno nazvan La Festa di Roma, posljednji dan u godini obilježen je raznim događajima, priredbama i koncertima koji traju puna 24 sata, a održavaju se na poznatim rimskim lokacijama i trgovima kao što je Piazza dell’Emporio, Ponte Fabricio, Giardino degli Aranci i Piazza Bocca delle Verità. Ovogodišnja tema događaja La Festa di Roma je odnos čovjeka i prirode, a fokus je na pet ekosistema prikazanih kroz umjetničke instalacije, koncerte i performanse kojima možete prisustvovati; pustinja, džungla, ledeno područje, travnato područje i morsko područje!

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 04.12.2019. u 12:16
Tagovi: nova godina

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p