PUTOVANJA

Najbolja skijališta u Hrvatskoj koja vrijedi posjetiti ove zime!

Pregršt izbora u granicama Lijepe Naše

Iako su brojni Hrvati već dugi niz godina, tradicionalno, svaku zimsku sezonu skijanja provodili na europskim skijalištima, prethodna godina obilježena pandemijom koronavirusa prisilila je sve avanturiste da se zadovolje onim što nudi Lijepa Naša. Mnogi su tada zapravo tek otkrili što im se nalazi pred nosom, stoga smo sigurni kako će se odlična skijaška sezona u Hrvatskoj ponoviti i ove godine.

Čarobni Gorski kotar je tako prošle godine bio pravo otkriće Hrvatima iz svih dijelova zemlje, a čini se da će i ove godine biti hit destinacija za skijaše i sanjkaše. Ne zaboravimo na Platak, prekrasno skijalište s pogledom na more, koji od ove sezone ima moderno uređenu žičaru i odlične topove za zasnježenje staza, a sve kako bi skijaška sezona bila uspješna, bez obzira na vremenske uvjete. Stoga, ako ste još uvijek u planiranju skijaškog odmora unutar granica Hrvatske, u nastavku vam donosimo nekoliko lokacija koje svakako vrijedi posjetiti!

Čelimbaša, Mrkopalj

Skijalište Čelimbaša nalazi se u mjestu Mrkopalj udaljenom 15 – ak km od izlaza Delnice s autoceste Rijeka – Zagreb. Skijalište se sastoji od 3 staze, turističke, crvene - duljine 1350 m, crne - duljine 500 m i sunčane, također crvene - duljine 1000m. Najdulja staza široka je i dovoljno duga da vam pruži puno dobrog skijanja. Preostale dvije staze su kraće no zato još strmije i s dovoljnom količinom snijega su izvrsne i za zahtjevnije skijaše. Staze se svakodnevno uređuju. U dnu je postavljen i jedan baby lift dužine 250 m.

Osim "Čelimbaše" u Mrkoplju je tu i biatlonska staza "Zagmajna" za treniranje i rekreacijsko trčanje ukupne dužine 4,5 km. Potrebno je napomenuti da Mrkopalj raspolaže i solidnim smještajnim kapacitetima, većinom privatnim. Na skijalištu se nalazi restoran s tipičnom goranskom ugostiteljskom ponudom.

Platak

 Ski-centar Platak - ovo malo obiteljsko skijalište nalazi se u blizini Rijeke. Sa vrha sedežnice (1363 metara) možete uživati u pogledu na more.Platak nudi brojne mogućnosti za rekreaciju i odmor preko cijele godine. Skijalište Platak osim skijanja nudi i druge oblike zimskih radosti. Staza za motorno sanjkanje smještena je u dolini Pribeniša, dužine oko 1 km. Skijašku opremu možete iznajmiti na licu mjesta.

Već tradicionalno utorkom i petkom od 19:00 do 22:00 sata možete uživati u noćnom skijanju na reflektorima odlično osvjetljenoj stazi Radeševo 1, a unazad dvije godine osvijetljen je i dio staze poznat pod nazivom Zavoj 19.Ukoliko želite skijati, bordati, sanjkati se ili samo šetati posjetite Platak. Okušajte se u skijanju i bordanju sami ili uz pomoć učitelja. Nedavno su uređene dvije sanjkaške staze duljine 150 metara na kojima će se također moći spuštati u posebnim gumama sa plastičnim dnom (snowtubing). Za penjanje uzbrdo instaliran je pokretni tepih duljine 150 metara. Sanjkalište je osvjetleno reflektorima.


Bjelolasica

Ski-centar Bjelolasica idealno je mjesto za odmor, skijanje, bordanje i sport tijekom cijele godine u prekrasnom prirodnom okruženju Gorskog kotara. Skijalište Bjelolasica najveće je u Hrvatskoj. Svima koji posjete ovo skijalište nude se programi početnog, naprednog i specijaliziranog sustava učenja skijanja i snow-boarda.

Planinari uvijek mogu pronaći razne sadržaje i vrhove za osvajanje, jedan od najljepših doživljaja je posjet samom vrhu planine Bjelolasice Kuli, najvećem vrhu Gorskog kotara, te Samarskim i Bijelim stijenama, zaštićenim prirodnim rezervatima. Tu su naravno i atraktivne šumske staze i ceste prilagođene svim uzrastima, a koje su posebno zanimljive zimi, kada cijeli ovaj dio možete proći na – sanjkama!

Petehovac

Skijalište Petehovac - smješten na oko 1050m/n. na istoimenom vrhu, oko 3 kilometara je udaljen od mjesta Delnice. Petehovac, privatno skijalište nastalo ambicijom i upornošću hrvatskog poslovnog čovjeka iz Kanade.Skijaška staza duga je oko 350 metara, svakodnevno se uređuje i održava. Zbog svojeg malog nagiba i širine skijaška staza je idealna za prve skijaške korake, kako za odrasle tako i za djecu. Skijalište nudi noćno skijanje svaki dan između 18 i 20:30 sati. Osvjetljenje je dobro tako da nema prepreke ni za početnike ili djecu.

Foto: Instagram
Objavljeno: 13.12.2021. u 08:14
Tagovi: skijanje

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p