PUTOVANJA

Najdraže njujorške adrese Andree Andrassy

Što obavezno morate doživjeti u Velikoj jabuci?
empire state 
Svi je znamo kao komičarku, radio voditeljicu, autoricu i kolumnisticu britkog jezika u čijim se forama nerijetko pronalazimo. Pratimo je u njenoj ljubavi prema hrani, posebno cheesecakeu, ali po uzoru na nju se nakon očišćenih tanjura tjeramo i u teretanu. Ona je Andrea Andrassy i svoj je dnevnik gradske cure nedavno pisala u očaravajućem New Yorku.

Grad koji fascinira nebrojene isto je učinio i šarmantnoj Andrei, a mi nismo odoljeli da je ne upitamo koja su joj mjesta u tih nekoliko dana postala omiljenim postajama...
 
andrea andrassy 
Central park 
Čujem da je još ljepši kad je pokriven snijegom, ali meni je drago da sam imala Božić od 15 stupnjeva upravo u Central parku. To je prekrasno mjesto - ljudi se bave sportom, trče, šeću, imaju piknik, unajmljuju male čamce kojima onda plove po jezeru... Tamo je sve puno umjetnika i izvođača koji svojim točkama uveseljavaju prolaznike i pokušavaju zaraditi koji dolar. Jako lijepo mjesto, pogotovo zato što se kroz to zelenilo naziru obrisi gigantskih zgrada.

Empire State Building 
Mjesto na koje je najbolje ići kad padne mrak jer se vidi cijeli grad koji je prekrasno osvijetljen. Ovo je pogled od kojeg zastaje dah, iako je moj tetak imao sasvim drugačiji komentar: "Ovdje bi se dalo uštedjeti jako puno struje." Definitivno mjesto na koje se isplati otići.
 
andrea andrassy 
Madamme Tussauds 
O ovom muzeju imam podvojene osjećaje. Prvo čekaš pola sata u redu da uopće uđeš u red za kupovinu karata. Onda dođeš u taj red pa čekaš još pola sata da kupiš kartu. Nakon toga se popneš stepenicama i čekaš pola sata da bi došao do lifta koji te vozi na deveti kat muzeja, koji onda prođeš za 20 minuta. Nisam ostala impresionirana time, ali opet, imam sliku s Edom Sheeranom pa je sve nekako ipak dobro.
 
andrea andrassy 
Spotted Pig 
U Greenwich villageu, pet minuta hoda od stana Carrie Bradshaw, nalazi se hamburger place koji ima toliko dobar hamburger da je zaradio Michellinovu zvjezdicu. Čeka se sat, sat i pol samo na stol, nema rezervacija, ali kad jednom zagrizeš u hamburger, sve je opet lijepo.
 
andrea andrassy 
Starbucks 
Ne nužno u New Yorku, ali on je bio moja dnevna stanica tamo i to više puta dnevno. "White chocolate moccha with hazelnut syrup and a bagel with cream cheese" je bila moja dnevna narudžba i uživala sam. U ovaj Starbucks smo prijateljica i ja pobjegle jer nas je uhvatila kiša.

M.M.
Foto: Privatni album

Objavljeno: 15.01.2016. u 12:36

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p