PUTOVANJA

Najfotografiranija plaža u Europi nalazi se na našoj obali i izgleda zaista prekrasno!

Uvala koja će vas očarati svojom ljepotom

Jeste li znali da se upravo u Hrvatskoj nalazi jedna od najfotografiranijih plaža Europe? Plaža Podrače u Brelima još se davne 2015. godine pronašla na listi 15 najljepših i najpoželjnijih odredišta za odmor, i to prema izboru stranice European Best Destinations. A da popularnost ove prekrasne uvale svakom sezonom sve više raste, svjedoče i najnoviji podaci koji ju smještaju na sam vrh najfotografiranijih, a ujedno i najpoželjnijih uvala ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj Europi!

Plaža Podrače svoje je mjesto pronašla u neposrednoj blizini još jedne poznate plaže u Brelima - Punta Rata. Prijelomni trenutak za ovaj maleni kraj dogodio se kada je Europski parlament na svom Twitter profilu objavio i video u kojem preporučuje gdje se kupati tijekom ljeta, a prva preporuka je upravo bila naša prekrasna, šljunčana uvala – plaža Podrače u Brelima koja ne prestaje oduševljavati goste svojom netaknutom, prirodnom ljepotom. Sama plaža je zapravo jedan šljunčani pojas omeđen stijenama koje grle ovu tirkizno plavu uvalu, a koju okružuju prekrasne borove šume. Iako je cijelo naselje Brela jedna velika plaža, za Podrače znaju baš svi jer samo ova plaža nudi uživanje u kristalno čistom moru, a u isto je vrijeme okružena restoranima i kafićima. No, bez obzira na to što nije ''skrivena'' kao većina najpopularnijih uvala, zbog položaja stijena i šume imat ćete osjećaj kao da ste sami na svijetu!

Ipak, svima onima koji tijekom ljeta izbjegavaju velike gužve savjetujemo da se na ovu plažu upute u rano i kasno ljeto koje je idealno za uživanje u svim čarima ovog mjesta, a koje je u špici ljetnih mjeseci posve napučeno turistima. Isto tako, valja napomenuti kako je Podrače mjesto koje je posebno popularno među obiteljima s malom djecom koja upravo ovdje često uče svoje prve korake i zarone u čudesni svijet makarskog podmorja koji će potpuno oduševiti baš sve, i velike i male!


Foto: Instagram
Objavljeno: 07.06.2022. u 10:26

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p