PUTOVANJA

Najljepša mjesta za kupanje u Splitu

Gdje potražiti spas od vrućina oko Splita?

najljepše plaže u splitu 
Nađete li se ovih dana u Splitu, ono što će vas dočekati jesu živahne ulice ispunjene turistima, kao i obilje zanimljivih kutaka na kojima možete popiti piće i sjajno se zabaviti uz fini zalogaj i dobru ćakulu. Split je, na radost svojih stanovnika, doista počeo živjeti punim plućima i više definitivno nije samo tranzitni grad u kojem se malo tko zadržava.

Šarmantna nova gastro, zabavna i kulturna scena Grada pod Marjanom svakako će privući goste, no mnogi koji se u Splitu nađu po prvi puta mogli bi se zapitati gdje se točno lokalci odlaze spasiti od visokih temperatura. I dok su Bačvice najpopularniji izbor, ovih sedam ljepotica će vam ipak preporučiti svaki Splićanin, a na vama je da zaronite u plavetnilo i prepustite se ljetnom hedonizmu divnog dalmatinskog grada...
    plaža ovčice split


Ovčice

Želeći se sakriti od velike gužve i vreve Bačvica, mnogi će se uputiti u zaljev nakon najpoznatijeg splitskog kupališta. Tamo se, naime, smjestila plaža Ovčice, mjesto za opuštanje i uživanciju za koje malo koji turist zna.
 

Prva voda 

Prva voda je plaža na Marjanu na kojoj također nećete zateći gomilu turista, zbog čega je ovo splitsko kupalište zadržalo zavidnu razinu čistoće. Popularna među obiteljima s djecom, nije ispunjena ugostiteljskim objektima stoga osigurava savršen odmor od pretrpanih gradskih ulica.
 
plaža bene split

Bene

Djelomično pješčana plaža Bene se smjestila na sjevoroistočnom dijelu Marjana i krasi je ugodna borova šuma. Na plaži se nalaze i restorani te teniski tereni, a dio je pogodan i za osobe s invaliditetom.

plaža ježinac split

Ježinac

Šljunčana plaža koja se nadovezuje na Kaštelet nalazi se u podnožju Marjana. O čistoći Ježinca brine istoimena eko udruga, a za potpun užitak tu su restorančići i kafići koji su se pobrinuli da posjetiteljima ništa ne nedostaje.
  
plaža duće split

Duće

Malo izvan Splita, u naselju duće kraj Omiša, krije se istoimena plaža. Među Splićanima itekako popularna, duga je, plitka i pješčana, a dodatni plus je pitoreskno mjestašce koje je okružuje.
 
plaže sumpetar split

Sumpetar

Sumpetar je malo naselje između Splita i Omiša u kojem se nalazi i plaža na koju Splićani odlaze po spas od visokih temperatura. U posljednje vrijeme ova plaža postaje sve popularnija, pa ako se nalazite u i oko Splita, svakako svratite na kupanje.
 
 
M.M.
Foto: Instagram
Objavljeno: 19.07.2016. u 15:01
Tagovi: ljeto, split, plaže

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p