PUTOVANJA

Najljepša plaža na otoku Cresu koja pruža tropski doživljaj!

Divno mjesto koje vrijedi posjetiti!

Koliko je domaća obala predivna i posebna nije potrebno dodatno napominjati, ali ipak uvijek se iznova iznenadimo. Ovog puta za oko nam je zapela prekrasna creska plaža do koje je nezgodno doći, ali zato jednom kada dođete, vrijedi svakog koraka i minute. Budući da je ova sezona kao stvorena za istraživanje Lijepe naše, ako već niste, predlažemo da ovu plažu, ali i divan otok Cres na kojem se nalazi, što prije posjetite!

Plaža Sv. Ivan smjestila se u mjestu Lubenice, a kolokvijalno jest i plaža poznata upravo pod tim imenom. Riječ je o prekrasnoj šljunčanoj plaži koja se nalazi podno mjesta te je poprilično izazovna što se tiče puta i prohodnosti. Do ove plaže najjednostavnije je doći čamcem, a ako se spuštate stijenama svakako preporučujemo da to ne činite u natikačama, već nešto čvršćoj obući.

Ipak, unatoč svemu ova plaža vrijedna je svake 'muke' zato što pruža nevjerojatan spoj prirode i ljepote koja baš uvijek iznova oduševi i podsjeti koliko je Hrvatska obala bogata lokacijama koje bez imalo razmišljanja konkuriraju svjetski razvikanim destinacijama. Skrovitost plaže Sv. Ivan ili Lubenice nerijetko znači i nešto manji broj ljudi, stoga možete biti sigurni da privatnosti i distance neće nedostajati. Odmor, regeneracija i opuštanje ovdje su zagarantirani, pa želite li kvalitetno napuniti baterije i pripremiti se za jesenske obaveze, ovo unikatno mjesto nikako nemojte zaobići.

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 28.07.2020. u 14:39

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p