PUTOVANJA

Najljepše destinacije u blizini Zagreba koje su kao stvorene za vikend izlet u prirodi!

Lokacije koje morate posjetiti!
Nakon napornog radnog tjedna i dana provedenih u gradskim gužvama, najbolji način na koji možete provesti svoje slobodno vrijeme jest odlazak u prirodu. A s obzirom na to da temperature još uvijek nisu preniske, sada je idealno je vrijeme da iskoristite preostale ovogodišnje sunčane dane i provedete ih na svježem zraku!

Na našu sreću, u okolici Zagreba postoji zaista mnogo odredišta koje možete posjetiti čak i u sklopu poludnevnog izleta. Bilo da ste ljubitelj šetnji, obilaska kulturnih znamenitosti ili pak jesenske izlete volite provoditi na imanjima obiteljskih vinarija ispijajući neke od najfinijih domaćih sorti vina, sve navedeno pronaći ćete u krugu od samo nekoliko desetaka kilometara udaljenosti od naše metropole. A kako bismo vam suzili izbor, u nastavku smo izdvojili tri destinacije koje su se ove jeseni pronašle na našoj bucket listi, a na kojima ćete bez imalo sumnje poželjeti provesti i nekoliko dana!
 
Vuglec Breg

U samom srcu Zagorja, svega 40 km od Zagreba, smjestio se jedan poseban turistički kutak - „Vuglec Breg“. „Vuglec Breg“ je uspješna obiteljska priča nastala iz iskrene želje za očuvanjem obiteljske ostavštine, autohtonih zagorskih običaja i tradicije. Ovo turistički selo prostire se na 12 hektara površine, a veliki vinograd koji ćete odmah zamijetiti zaslužan je za vrhunsku ponudu najfinijih vina i pjenušaca u kojima možete uživati na ovom mjestu. Ako se odlučite zadržati, možete odsjesti u autohtonoj zagorskoj hiži i uživati u bogatim sadržajima koje ovo obiteljsko imanje nudi! 
 
Veliki Tabor

Veliki Tabor je zaštićeno kulturno dobro i jedan od najočuvanijih srednjovjekovnih gradova u Hrvatskoj, a ujedno i idealna destinacija za jednodnevni izlet. Smješten na sjeverozapadu Hrvatske, na otprilike 70 kilometara udaljenosti od Zagreba, ovaj prelijepi dvorac koji će vas potpuno očarati svojom ljepotom otvoren je svakoga dana osim ponedjeljka, a cijena ulaznice je simboličnih 25 kuna.
 
Bio park Divlje Vode

Ovaj prekrasni prirodni park sastavni je dio parka prirode Žumberak - Samoborsko gorje. Smješten u pitoresknoj dolini potoka Bregane koji protječe kroz sam park, ovo je mjesto koje će vas očarati posebnom ljepotom i ugođajem. Bio park Divlje vode savršeno je mjesto za vikend izlet s obitelji, a posjetitelji će uživati i u brojnim bogatim sadržajima koje ovo mjesto nudi - od restorana i šetališta uz ribnjak, tu je i zoološki vrt te igralište za najmlađe.
Foto: Instagram
Objavljeno: 05.10.2022. u 14:34

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p