PUTOVANJA

Najljepše glamping oaze za idiličan vikend u prirodi

Luksuzno kampiranje pod zvijezdama 
kamp krk
B
udite se uz prve zrake sunca. Nosnice vam polako puni miris trave, još malo vlažne i rosne, a prvo što ugledate kad otvorite oči jest zelenilo. Nepregledno, tiho i baš ono što vam je trebalo. Umjesto prodorne budilice, bubnjiće vam draška pjev ptica dok se sneno lješkarite na svojim plahtama od egipatskog pamuka, mekima poput duše. Sa šalicom mirišljave kave u rukama i doručka dostojnog kralja netom pristiglog na vaš stol, izlazite na trijem, a ispred vas je veličanstveno prirodno prostranstvo...


Okej, malo karikiramo, no ovaj pjesnički scenarij nije daleko od definicije glamuroznog kampiranja, odnosno glampinga. Fuzija kampiranja i slobode te povezanosti s prirodom koju sa sobom nosi, te komocije privatnog smještaja, trend je koji u svijetu, ali i kod nas uživa sve veću popularnost. Dok će skeptici možda reći kako se kod glampinga totalno gubi smisao kampiranja, jasno je kako je ova niša namijenjena onima koji žele biti u prirodi i iskusiti sve čari buđenja uz pjev ptica, no ne žele se odreći toplog kreveta, vode i krova koji ne prokišnjava s prvim ljetnim pljuskom. Glamping najčešće uključuje "luksuzne" šatore smještene u prirodi koji sadrže sve što bi gostu moglo biti potrebno za udoban boravak, odnosno sve što bi sadržavala i prosječna hotelska soba. Nije tajna kako su u rangu hotela i cijene glampinga no, jasno, one variraju baš kao i sama razina smještaja, odnosno uređenje.

S time na umu, ovaj nam se kraj kolovoza učinio savršenim za jedan glamping vikend te smo odlučili na jednom mjestu okupiti najljepše lokacije na kojima se spavati može u udobnom šatoru pod zvijezdama. Lijepo vrijeme valja iskoristiti, a boljeg od boravka u prirodi zaista nema.

lanterna
lanterna
lanterna
lanterna

Camping Resort Lanterna, Poreč

Na pola puta između Novigrada i Poreča smjestio se Camping Resort Lanterna. Osim luksuznog kampiranja, ovaj sjajno uređeni kamp nudi i opciju noćenja u glamuroznim šatorima. 14 luksuznih šatora u glamping naselju smjestilo se u Tarskoj vali, a šatori raspršeni po plaži i iznad nje su skroviti, vrhunski uređeni i idealni za opuštanje.

čikat
čikat
čikat

Kamp Čikat, Lošinj

Sam po sebi predivan, Lošinj skriva i Kamp Čikat u kojem se nalaze dva glamping naselja opremljena luksuznim safari šatorima. Prvo naselje (Wild) smješteno je na jednoj od najljepših lokacija u Kampu Čikat, u sjeni starih borova, okruženo raskošnim mediteranskim raslinjem, dok drugo (Aquapark) nudi luksuzne šatore smještene u prekrasnim prirodnim zonama kampa, neposredno pored novoizgrađenog vodenog parka Aquapark Čikat.

obonjan
obonjan

Obonjan, Šibenik

Jedna od najljepših domaćih glamping lokacija svakako je otok Obonjan. Ovdje se uživati može u klimatiziranim ekološkim dizajnerskim šatorima uz koje posjetitelji na raspolaganju imaju cijeli dijapazon sadržaja u sklopu glazbenog festivala, poput tečajeva joge ili grupnih meditacija. U šatoru se mogu smjestiti dvije ili četiri osobe, a uz njih na Obonjanu postoje i luksuzne kolibe.

kamp stoja
kamp stoja
kamp stoja
kamp stoja

Kamp Arena Stoja, Pula

U kampu Arena Stoja u Puli, na poluotoku Stoja, također je moguće kampirati sa stilom. Na raspolaganju posjetiteljima su potpuno opremljeni glamping šatori koji mogu primiti do pet osoba.


Bi-Viliage

Bi-Viliage, Fažana

Superior šatori dio su ponude u istarskom Bi-Viliageu. Nalaze se u blizini sadržaja poput restorana ili igrališta, a pogled puca na veliki bazen.


Zaton Holiday Resort
Zaton Holiday Resort
Zaton Holiday Resort


Zaton Holiday Resort, Nin

Uistinu lijepo uređeni i savršeno uklopljeni u mediteranski okoliš, glamping šatori u Zaton Holiday Resortu nude veliku razinu komocije u netaknutoj prirodi.

kamp krk
kamp krk
kamp krk
kamp krk

Kamp Krk

Poželite li na Krku luksuz u šatoru, oni s predznakom glamping vas čekaju nadomak mora u Kampu Krk. Zaklonjeni su zelenilom i nude opciju smještaja s tri spavaće sobe, potpuno opremljenu kuhinju, kupaonicu s tušem i opuštajuću natkrivenu terasu s ležaljkama.

straško
straško
straško

Kamp Straško, Pag

Kamp Straško na otoku Pagu nezaobilazna je camping lokacija, a novost u ponudi su i glamping šatori. Oni zadovoljavaju sve zahtjeve modernog gosta, a u ovom paškom kampu ćete pronaći devet luskuznih šatora jednostavnog i ugodnog dizajna na mirnoj lokaciji.

biševo
biševo

Otok Biševo, Komiža

Suprotno dosadašnjim glamping lokacijama, na divnom Biševu se skriva jedna prava robinzonska oaza. Skromno uređen, no u potpunosti stopljen s prirodom, ovdje se nalazi eco-friendly kamp u kojem će na svoje doći istinski avanturisti.

casita
casita
casita

Glamping Casita, Gospić

Premda nije riječ o šatoru, Glamping casita u Velikoj Plani u Gospiću je nezaobilazna u priči o kampiranju sa stilom. Sofisticirana je kućica u sklopu ranča okružena prirodom i idealna  za avanturiste te manje grupe ljudi.

olimia
olimia
olimia

Glamping Olimia Adria Village

U novoj oazi mira i prirode u Termama Olimia smjestilo se 20 suvremeno opremljenih luksuznih šatora, za dvije ili četiri osobe, koji omogućavaju dodir s prirodom i nude vrhunski prestiž u ozračju avanturističkog duha. Novi Glamping Olimia Adria Village spaja se s vrhunskom wellness ponudom Terma Olimia, stoga će mnogima ovo biti dobar mamac za izlet.

Herbal Glamping Resort
Herbal Glamping Resort
herbal

Herbal Glamping Resort

Herbal Glamping Resort smješten je u mjestu Ljubno u pokrajini Štajerskoj, a ono što nudi jesu ekskluzivnost i privatnost. Ovaj je resort prvi u nizu romantičnih glamping oaza u sklopu brenda Charming Slovenia, a sastoji se od glamuroznih i potpuno opremljenih šatora koji sadrže sve što bi modernom avanturistu moglo zatrebati, istovremeno okruženih začinskim biljem i očaravajućom prirodom.

Garden Village Bled
Garden Village Bled
Garden Village Bled

Garden Village Bled

Uz prekrasne kućice na drvetu, poznati Garden Village Bled nudi i šatore uz rijeku te ekološki dizajnirane glamping šatore koji se sastoje od čak dvije spavaće sobe, kupaonice, mini bara, i jacuzzija. Garden Village je podijeljen na zone sa spomenutim vrstama smještaja, no u sklopu posjeda se nalazi i restoran te trgovina, a dodatne opcije su wellness, meditacija, animacija za djecu i vožnje biciklom i automobilom do obližnjih Vintgara, Bohinja, Pokljuke ili Kranjske Gore.

Glamping Bizjak
Glamping Bizjak

Glamping Bizjak

Još jedna glamping lokacija nalazi se na Zgornji Beli kod Preddvora. Šatori ni ovdje nisu zastupljeni, no spavati se može u drvenim kućama koje uključuju drvenu kadu, dok se jesti može u obližnjem restoranu. Okolno područje je popularno za biciklizam, ribolov, planinarenje, skijanje, a Bled je udaljen 23 km od Glampinga Bizjak.M.M.
Foto: PR
Objavljeno: 23.08.2017. u 13:28
Tagovi: putovanja, glamping

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p