PUTOVANJA

Najljepše hrvatske plaže koje jedva čekamo posjetiti

Bajkoviti prizori koji ostavljaju bez daha

Tirkizno plavo more, mediteranska klima i čarobne pješčane ili šljunčane plaže prizor su idiličnog godišnjeg odmora kakvom težimo baš svake sezone. Na našu sreću, sve navedeno možemo pronaći na Jadranskoj obali koja krije najljepše plaže i uvale koje svojom ljepotom mogu parirati i najpopularnijim, svjetskim destinacijama.

Nije nikakva tajna da Jadran obiluje brojnim otocima, uvalama i grebenima koji skrivaju uglavnom kamene i šljunčane ali i pješčane plaže koje u posljednjih nekoliko godina privlače sve veći i veći broj turista. Ove godine, po svemu sudeći, vrijeme ćemo uglavnom provoditi u granicama Lijepe naše, a zbog očekivanog znatno smanjenog broja turista dobili smo i jedinstvenu priliku za istraživanje najljepših plaža koje inače mnogi izbjegavaju upravo zbog ogromnog broja posjetitelja. Osim kristalno čistog mora kojim se, s razlogom, volimo hvaliti kao najljepšim na svijetu, netaknute šume i plaže pretvorile su našu obalu u atraktivnu destinaciju koja se pronašla na karti svakog svjetskog putnika, a u nastavku smo izdvojili najljepše plaže koje morate posjetiti barem jednom, a u kojima ćete pronaći svoj mali, ljetni komadić raja za ovu sezonu!

Saharun, Dugi otok

Jedna od vjerojatno najpoznatijih jadranskih plaža smještena je na sjeverozapadnoj strani Dugog otoka, a svoju reputaciju je stekla zbog bijelog pjeska i kristalno čistog mora koje nijedna fotografija ne može dočarati. Duga oko 800 metara, plaža je u potpunosti okružena borovom šumom te predstavlja idealno mjesto za idiličan ljetni godišnji odmor.

Istruga, Brna

Plaža Istruga je bajkovita mala pješčana plaža koja se nalazi u istoimenoj uvali u mjestu Brna na otoku Korčuli. Čitava plaža načinjena je od blata koje se smatra ljekovitim zbog čega mnogi dolaze na Istrugu upravo iz medicinskih razloga. Istruga je izrazito plitka plaža, okružena borovim koje pružaju cjelodnevni hlad, čak i u najtoplije doba dana.

Solaris, Šibenik

Pješčana plaža Solaris jedna je od najljepših plaža na Jadranu. Smještena u blizini grada Šibenika, Solaris plaža se zapravo sastoji od 5 tematskih plaža koje se protežu na čak 4 km. Prepustite se bajkovitom ljetnom odmoru na prekrasnoj plaži uz idiličan pogled na šibenski arhipelag i čisto tirkizno more te uživajte u čarima koje hrvatska obala nudi.

Zlatni rat, Brač

Rajska plaža Zlatni rat najprepoznatljivija je vizura Bola, a gotovo da i nema osobe koja barem jednom nije proučavala ovu bajkovitu plažu. Nastala taloženjem zlatnog šljunka koji zbog utjecaja vjetrova, valova i morskih strujanja mijenja svoj oblik čineći vrh same plaže svaki put drugačijim i iznova zanimljivim. Zlatni rat je inače omiljeno područje surfera iz cijelog svijeta, a čini se kako je ove sezone rezervirana isključivo za domaće turiste.

Banje, Dubrovnik

Najpoznatija dubrovačka plaža mjesto je koje već godinama privlači sve veći i veći broj turista, zbog čega je domaći turisti redovito izbjegavaju. Smještena svega dva minuta hoda od starog grada, plaža pruža bajkoviti pogled na obližnji otok Lokrum te je jedna od najljepših plaža na jugu Jadrana uopće.

Foto: Unsplash, Instagram
Objavljeno: 11.05.2020. u 15:09

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p