PUTOVANJA

Najljepše plaže na otoku Pagu

Pag je mnogo više od odličnog partijanja
Pag plaže 
Otok Pag, posebice zbog Novalje i plaže Zrće, u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta, je poznat kao party otok, a mnogi ga nazivaju hrvatskom Ibizom. Izvrsni partyji i luda zabava do ranih jutarnjih sati je ono što je Pag populariziralo, no ovaj otok je mnogo više od toga. 

Pag je poznat i kao mjesečev otok – njegova gola i surova priroda i uzavrelo kamenje čine ga jedinstvenim. U ovaj otok ili se zaljubite na prvi pogled ili ne. Kako god bilo, njegova ljepota vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima. Jedna od vodećih karakteristika paških plaža je kristalno bistro more, čiste plaže i, svakako, golo kamenje bez trunčka hlada. No, malo turista zna da ovaj otok također pruža i zelenilo koje tek čega da ga istražite. Donosimo pregled najljepših paških plaža.

Ručica, otok Pag
 
Ručica, otok Pag 
Ručica, otok Pag
Ručica
Najpoznatija plaža otoka Paga je bez premca Ručica, koja se svake godine nađe na brojnim listama najljepših plaža na hrvatskoj obali. Ova gola plaža nalazi se iza malog mjesta Metajna, a sami dolazak na nju ostavlja vas bez daha. Popularna je podjednako među mlađima, ali je i česta adresa brojnih obitelji. Kao i većina plaža na Pagu, ne nudi nikakav hlad, no uz plažu se nalazi mali bistro gdje se možete osvježiti i štogod pojesti.

Čista, otok Pag
 
Čista, otok Pag
Čista, otok Pag
Čista
Njeno ime dovoljno toga govori i sigurno vas neće razočarati. Ova plaža nalazi se u blizini mjesta Kolan, na strani popularne plaže Zrće. No, bez brige, na ovoj plaži nema ludih after partyja. Kao jedna od popularnijih, privlači veliki broj posjetitelja, a veliki bistro iznad plaže, pružit će potrebno osvježenje.

Caska, otok Pag  
Caska, otok Pag
 
Caska, otok Pag
Caska
Ova plaža dobila je ime po malom mjestu Caska koje se nalazi u istoimenom uvali, a omeđeno je plažom Zrće i mjestima Zubovići i Kustići. Ova pješčano-šljunčana plaža s razlogom se ubraja među najljepše otoka Paga, a u ponudi ima i ugostiteljskog i rekreativnog sadržaja. Samo mjesto Caska poznato je po legendi o potopljenom rimskom gradu koji je navodno potonuo u 4. stoljeću zbog potresa.

Jakišnica, Lun
Jakišnica, Lun
 
Jakišnica, Lun
Male uvale između Jakišnice i Luna
Kako biste doživjeli jednu posve drugu stranu Paga, onu zelenu i manje surovu, trebate se uputiti prema malom mjestu Lunu, koje se nalazi na sjeverozapadu ovog otoka. Ubrzo nakon što napustite Novalju, krajolik će se početi mijenjati, a na svom putu ćete proći i pored drevnih Vrtova lunjskih maslina. Na potezu između Jakišnice i Luna, posebice na strani koja gleda prema otoku Rabu, nabasat ćete na male netaknute uvale, na kojima ćete vjerojatno cijeli dan provesti sami u ugodnom hladu. Do uvala možete doći brodom, no isto tako i makadamima nakon što siđete s glavne ceste.

Mija Dropuljić
Foto: Instagram
Tagovi: ljeto, plaže, Pag, Top

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p