PUTOVANJA

6 najljepših plaža na otoku Ugljanu

Najljepša mjesta za kupanje na otoku

Dalmatinski otok kojeg zovu i zadarskim vrtom s blagom mediteranskom klimom jedan je od najpovezanijih i najnaseljenijih hrvatskih otoka. Uz susjedni Pašman čini izvrstan duo idealan za kupanje, ronjenje i izlete brodom. Za suzbijanje depresije ovog ponedjeljka, odabrali smo 5 najljepših plaža Ugljana na kojima možete uživati već sljedećeg vikenda!

Bilo da tražite dugačke kamene plaže sa šljunčanim dijelovima zaštićene stablima borova koje pružaju hlad ili pješčane uvale na kojima će vaša stopala doživjeti raj, ovaj otok udaljen 20-ak minuta vožnje trajektom od Zadra, pružit će vam obje opcije uz dodatak kristalno plavog čistog mora. Odaberite jedan od niže navedenih prijedlog i pakiranje (maštanje) može početi!

Uvala Kostanj

Ako vam kombinacija mora i pijeska bez dodatnog sadržaja zvuči kao savršena kombinacija za vaš odmor, prošetajte do uvale Kostanj koja krije predivnu pješčanu plažu.

Velika i Mala Sabuša

Smještena na zapadnoj obali nedaleko od Kukljice, plaža Velika Sabuša izvrsna je za hvatanje vašeg brončanog tena i razne vodene sportove pošto ima plitko, pješčano morsko dno. Nedaleko se nalazi i Mala Sabuša koja je dosta nepristupačna, zbog čega je uglavnom posjećuju vlasnici plovila što je idealna prilika za najam manjeg broda i prepuštanje očaravajućem prirodnom okolišu u kojem ćete uživati sami.

 

Objavu dijeli Ewa Brz (@ewula91)

Uvala Svitla i Ćinta

Ugljan ima veliki broj malih, usamljenih uvala na kojima možete nesmetano uživati u zvuku valova i vlastitih misli uz tirkizno more koje će izliječiti sav stres nakupljen kroz godinu.

 

Objavu dijeli Antonia L (@mica_tonkica)

 

Objavu dijeli Val (@val84bak)

Kukljica

Mjesto koje se smatra najrazvijenijem na otoku sadrži nekoliko divnih plaža uz mnoštvo sadržaja, od raznih barova do terena za odojku ili tenis uz masline i raslinje u pozadini. Nakon punjenja baterija u navedenim mirnim uvalama, ne zaboravite se nagraditi i koktelom pod šarenim suncobranom!

Foto: Instagram, Unsplash
Objavljeno: 09.07.2018. u 10:37

VIDEO

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p