PUTOVANJA

Najljepše plaže otoka Lošinja

Otok koji skriva pregršt idiličnih uvala
krivica
istraživanju najljepših plaža naše obale, često nam se dogodi da ostanemo iznenađeni, pa čak i blago osupnuti. Premda nas konstatacija o najljepšem moru prati oduvijek i ne mislimo joj proturječiti, svako toliko godi dobiti vizualni dokaz istoj te se podsjetiti kako nas idila čeka na svega nekoliko sati vožnje iz kontinentalnog dijela zemlje.


Mjesto koje pak prate neki od najljepših epiteta (pa i spomenutih vizuala) jest otok Lošinj. Otok vitalnosti, zdravlja, mira, prirodnih ljepota, dupina i aromatičnog bilja, odnedavno i dom jedinstvenog Muzeja Apoksiomena koji se ne smije zaobići. Na Lošinju možda na svoje neće doći ljubitelji ludog noćnog života, no isti će se kompenzirati svim ostalim blagodatima među kojima je definitivno zavidan broj predivnih plaža.

Da ovi svi hvalospjevi ne ostanu samo na riječima, kao dokaze dostavljamo nekoliko ljepotica koje se ističu ljepotom i na kojima bismo lako, ispod oboda svog šešira, zaboravili na cijeli svijet.

uvala engleza

Uvala Engleza

Insajderi kažu da je uvala na sjevernoj strani otoka Koludarac "must", a nama ne pada na pamet kontrirati. Do ove uvale s tirkiznim morem okruženim borovom šumom dolazi se brodicom koja se može iznajmiti u Lošinju, a svaki se trud isplati stostruko jednom kada kročite u Uvalu Engleza.

Koromačna

Prava mala skrivena oaza smjestila se kraj mjesta Belej. Do Koromačne i njenog kristalno čistog mora može se doći jedino pješice, uskim asfaltiranim putem, a ono što dočekuje jest plaža s nekoliko predivnih šljunčanih žalova.

Mala draga

Šljunčani žal, čisto more i okolna makija ono je zbog čega je i Vela draga jedna od omiljenih plaža Lošinja. 30-ak je minuta hoda udaljena od mjesta Ilovik i definitivno vrijedna posjete.

koromačna

Krivica

Nezaobilazna Krivica nameće se kao obavezna destinacija na Lošinju, s obzirom na to da je svrstavaju u kategoriju najljepših uvala otoka. I tu je standard tirkizna boja mora u društvu borove šuma koja osigurava hlad, a do Krivice je najbolje doći morskim putem uz pomoć brodice. Pješke se pak do nje dolazi Putem dupina ili se spušta od brda Sv. Ivana, no na umu valja imati kako put nije baš mačji kašalj.

Galboka

Galboka se smjestila u blizini mjesta Nerezine i šljunčana je plaža na koju vole svraćati obitelji. Kao i ostale plaže Lošinja, malenu, no preslatku plažu s lijepim ulazom u more okružuje borova šuma, pa je pogodna za cjelodnevni boravak.

Plaža Meli

Pješčani raj okružen makijom na kojem šeću i jeleni lopatari opis je plaže Meli. Udaljena je 3 km od Punta Križa, a do nje se dolazi makadamom od mjesta Punta Kri.


galboka

Plieski

Južni dio otoka skriva plažu Plieski, šljunčanu ljepoticu tirkizne boje mora. Do nje se dolazi morskim putem, ali i pješice Putem Dupina te spustom s Lošinjske transverzale do uvale Krivica.

Parknu

Gotovo je nemoguće pobrojati sve krasne plaže Lošinja, no u njih definitivno spada i Parknu, prirodna plaža s velikim žalom udaljena oko 40 minuta hoda od mjesta Ilovik.

plieski

M.M.
Foto: Instagram (@losinjonmymind, @luk4_b, @go2losinj, @martella1208, @jelena.glisic)
Objavljeno: 25.07.2017. u 14:24

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p