PUTOVANJA

Najljepši kafić na svijetu nalazi se u Budimpešti i mjesto je koje će vas osvojiti na prvi pogled!

Neodoljivi Cafe koji ne smijete zaobići!
Ako ste i vi jedni od onih koji uskoro planiraju posjetiti bajkovitu Budimpeštu, a koja se već nekoliko godina zaredom može pohvaliti titulom jednog od najboljih božićnih sajmova u Europi, predlažemo da na vaš popis uvrstite i najljepši kafić na svijetu koji se nalazi upravo u mađarskoj prijestolnici i koji će vas potpuno oduševiti svojim raskošnim interijerom!

Riječ je o kultnom kafiću i restoranu naziva New York Cafe Budapest, smještenom u poznatom budimpeštanskom hotelu New York Palace koji je kafić otvorio za sve građane i posjetitelje, kako bi slobodno uživali u ovom nevjerojatnom, dekadentnom prostoru, ali i jednako luksuznom meniju - tijekom cijeloga dana. No, kako to da se jedan toliko raskošan kafić naziva New York nalazi baš u Budimpešti? Naime, prije punih 125 godina ova glamurozna zgrada dizajnirana je kao mađarsko sjedište američke tvrtke New York Life Insurance Company. A s obzirom na to da je 19. stoljeće bilo vrijeme kada su kavane primarno bile mjesta poslovnih sastanaka, New York Cafe s godinama je postalo kultno budimpeštansko mjesto za ispijanje vrhunske kave, a u međuvremenu je zaradio i titulu najljepšeg kafića na svijetu, zbog kojeg je postao jedan od najpopularnijih i najviše posjećenih Cafea u Budimpešti uopće.
 
Ono što ćete na prvu primijetiti kada kročite u ovu velebnu zgradu jesu nevjerojatni venecijanski stakleni lusteri, pozlaćene balustrade s delikatnim detaljima i raskošni, pastelni zidovi zbog kojih ćete imati osjećaj kao da se nalazite unutar kakve plemićke palače stare stotinama godinama. Iako bi vam se od cjenika u New York Cafeu moglo zavrtjeti u glavi, predlažemo da ipak ne preskočite ovo kultno mjesto te da se počastite jednom od najboljih kava u Budimpešti, a onima koji dolaze po pravu dozu luksuza, savjetujemo da kušaju kultnu kavu s 24-karatnim zlatom te da barem na trenutak uživate u svoj raskoši koje ovo divno mjesto nudi! Više o samom kafiću saznajte na linku.
Foto: Instagram
Objavljeno: 08.12.2022. u 13:44

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p