PUTOVANJA

Najpoznatiji svjetski luksuzni vlak “Orient Express” uskoro dolazi u Hrvatsku i putnicima nudi sjajne europske ture koje morate doživjeti!

Putovanje života koje ne želite propustiti!
Najpoznatiji vlak u povijesti željeznice, Orient Express, vraća se u Hrvatsku 2023. godine! Ova željeznička legenda prvi puta je krenula u vožnju iz Pariza davne 1882. godine, a do dana današnjeg nastavlja inspirirati brojne umjetnike, pisce i producente, ali i putnike koji svake godine pokazuju sve veći interes za vožnjom u ovom vrhunskom noćnom vlaku!

Mnogi ne znaju da je upravo Hrvatska odigrala ključnu ulogu u stvaranju ove željezničke legende: Naime, nakon Prvog svjetskog rata i izgradnje tunela Simplon između Švicarske i Italije, Orient Express je krenuo južnom rutom kroz Zagreb i Slavoniju. To je dovelo do otvaranja hotela Esplanade 1925. godine, koji se i danas nalazi uz zagrebački Glavni kolodvor, a inspiriralo je spisateljicu krimića Agathu Christie da u vlak ukrca jednog od svojih slavnih lutalica, i to između  između Vinkovaca i Slavonskog Broda. O Orient Expressu je snimljeno i nekoliko filmova, a uvjerljivo najpoznatiji jest onaj u režiji Kennetha Branagha s Johnnyjem Deppom i Penelope Cruz u glavnoj ulozi - “Ubojstvo u Orient Expressu”. 
 
Ulazeći u novo doba europskih željeznica, u posljednjih nekoliko godina dizajnirana je nekolicina vrhunskih noćnih vlakova, a popularnost željeznice munjevito raste i zbog svjesnog napuštanja zračnih luka, a sve to zbog ekološki prihvatljivijeg (a moramo priznati - i zabavnijeg) načina prijevoza koje putnici sve češće biraju. Tako će najnovija Orient Express ruta voziti od Rima do Istanbula preko Splita, s najavljenim otvaranjem rute koja uključuje i čarobni Pariz i Rim. Simboličnog nadimka La Dolce Vita, ovaj luksuzni vlak ima sve što vam je potrebno za odmor iz snova; sadrži čak 12 luksuznih kabina, 19 prekrasnih apartmana i dakako, vrhunski restoran koji će nuditi neke od najboljih europskih specijaliteta koje još niste imali prilike kušati! Više informacija potražite na službenoj stranici.
Foto: Instagram
Objavljeno: 25.11.2022. u 10:22

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p