PUTOVANJA

Nekoliko očaravajućih plaža otoka Cresa

Gdje se kupati na Cresu?
lubenice
potrazi za najljepšim plažama Jadrana šetali smo dosad Hvarom, Pagom, Krkom, Rabom, Korčulom, Splitom, Dubrovnikom. Otkrivali smo ih po okolici Zadra, Rovinja, na Visu, kao i na Mljetu te Pelješcu. I premda smo mišljenja kako smo istaknuli mnoge dragulje, svjesni smo i činjenice da je gomila jadranskih komadića raja ostala skrivenima, rezerviranima za insajdere i avanturiste, samo potvrđujući kako je naša obala nepresušni izvor ljepota.


U novom nastavku našeg morskog istraživanja, kormilo smo okrenuli u smjeru Cresa. Sinonim za obilje skrivenih uvala zahvaljujući razvedenoj obali, otok je to koji je zadržao svoju autentičnost. Osim grada Cresa, ovdje je dobro pogledati i mjesto Lubenice, smješteno na vrhu strme litice, a ispod kojeg se nalazi jedna od najljepših plaža Jadrana. Cres se možda među destinacijama ne ističe ludim noćnim životom, no zato je idealan za one koji cijene prirodu, jednostavnost i mir. Vjerujemo da na Cresu svatko ima svoja omiljena mjesta za kupanje, a u nastavku možete pronaći neke naše favorite.

mali bok

Mali Bok

Krik oduševljenja u trenutku u kojem nakon poprilično napornog spuštanja strmim putem ugledate predivnu plažu Mali Bok, isplatit će sav proživljeni napor. Idilična uvala kristalno čistog mora nalazi se u mjestašcu Orlec udaljenom oko 10 kilometara od Cresa, a karakteriziraju je visoke stijene kojima je okružena i koje ujedno osiguravaju hlad.

Valun

Dvije se šljunčane ljepotice kriju u ribarskom mjestu Valun, s time da ćete, prošećete li po okolici, naići na još nekoliko uvala. Plaže su oboružane borovom šumom, restoranom i barom, definitivno su mjesta za cjelodnevni hedonizam.

lubenice

Sv. Ivan

Najpoznatija plaža na Cresu i jedna od najljepših na Jadranu ona je podno mjesta Lubenice. Do nje se dolazi pješice od mjesta Lubenice ili pak morskim putem, no svaki se trud isplati jer je upravo zbog svoje nepristupačnosti ostala netaknutom, čistom i mirnom.

Slatina

Nositeljica Plave zastave, plaža Slatina, udomaćila se u mjestu Martinšćica, odnosno u Kampu Slatina, jednom od najboljih na domaćem tlu. Kamp se ističe po tome da se kampirati može sa psima, a uz Slatinu ovdje se nalazi i druga šljunčana plaža, Tiha.


M.M.
Foto: Instagram (@zanlovse, @sofielinneam, @e.elle.ipsilon)
Objavljeno: 15.08.2017. u 13:17

VEZANE VIJESTI

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p