PUTOVANJA

Neobičan restoran u Zagrebu u vagonima vlakova nešto je što želimo posjetiti!

Je li ovo najcool restoran u gradu?

Činjenica jest da nije baš jednostavan zadatak isplivati pored nemilosrdne konkurencije koja vlada domaćom gastro scenom. Mnogi hype pokušavaju izazvati nešto neobičnijim jelima ili pak zvučnim imenima gastronomske scene koja potpisuju jela pojedinog restorana, dok će se drugi osloniti na interijer koji se ne može baš često vidjeti!

Upravo je to pošlo za rukom restoranu ‘Bistroit Balkan Express’, novoj 'it' lokaciji koja se smjestila u vagonima na Peronu 16 nasuprot zagrebačkog Zapadnog kolodvora. Riječ je o jedinstvenom restoranskom konceptu, a gdje možete jesti unutar vlaka te tako doživjeti jednako iskustvo kao da ste putnik Orient Expressa. Trenutno su na raspolaganju dva uređena vagona, a u kojima možete kušati gastronomske, domaće specijalitete, kao i tradicionalna jela susjeda. Tako se na meniu nalaze hrvatska, srpska, bosanska i makedonska jela, a ovaj restoran radi svakog dana osim nedjelje te su njegova vrata za sve gladne putnike otvorena od 8.00 do 18.00 sati.

Osim bogatog jelovnika, na meniju su i autohtona vina te žestice, a kao favoriti istaknuli su se Karađorđeva šnicla, makedonske čorbe i purica s mlincima, dok će sve ljubitelje slatkog oduševiti bosanske hurmašice. Definitivno je riječ o jedinstvenom gastronomskom putovanju u kojem ćete sigurno uživati, stoga je pravo vrijeme da rezervirate svoju vožnju do nekih novih, nezaboravnih okusa!

Foto: Instagram
Objavljeno: 29.09.2022. u 14:51
Tagovi: hrana, restoran

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p