PUTOVANJA

Nerazvikana lokacija za izlet u prirodi: Na samo dva sata od Zagreba nalazi se spektakularni izvor Slunjčice

U blizini popularnih Rastoka, nalazi se pravi mali raj

Ako ste u potrazi za predivnim prirodnim lokacijama, izvori rijeka su nešto što bi se trebalo naći na vašoj izletničkoj listi. No, nemojte zaboraviti na one manje poznate jer će vam pružiti miran i ispunjen dan u prirodnom okruženju. Jedna od takvih lokacija je rijeka Slunjčica, točnije njen izvor koji se nalazi u blizini dobro poznatih Rastoka. U nastavku vam donosimo nekoliko razloga zašto je baš ova lokacija dobar razlog da posjetite ovaj dio Hrvatske.

Odlučite li krenuti prema predivnim Rastokama, jedan dio dana odvojite i za posjet izvoru rijeke Slunjčice koja će vas već na prvi pogled očarati nestvarnom tirkiznom bojom koja je posljedica sedrenih nakupina. Mirni izvor rijeke okružen je zelenilom i mjestima na kojima možete u miru promatrati prirodu, čitati knjigu i maksimalno se opustiti.

Cijelu rijeku možete obići uređenom stazom dugom čak 7 kilometara. Pitoreskna staza prepuna je drvenih mostića, stepenica i klupica za uživanje u pogledu. Početak staze nalazi se u Slunju kod ‘Moćanovog mosta’. S obzirom na to da staza nije kružna, šetnju možete skratiti i samo posjetom izvoru do kojeg možete stići cestom koja vodi prema plitvicama, a putokaz za Lovačku kuću označava skretanje koje vodi prema Slunjčici. Nakon otprilike 2 kilometra tabla rijeka Slunjčica znak je da ste stigli do odredišta.

Osim dana provedenog u prirodi ova lokacija nudi i druge atraktivne sadržaje za vikend izvan grada. Tako ovdje možete posjetiti i mlinove na Rastokama, ostatke Starog grada Frankopana, ali i pojesti nešto u restoranima s domaćom hranom.

Foto: Instagram
Objavljeno: 18.09.2023. u 13:24

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p