PUTOVANJA

Nešto drugačiji ljetni odmor na sjeveru kontinenta koji će pravi avanturisti obožavati!

Posebne čari ljeta u planinama kakvo morate doživjeti

Skandinavske zemlje poput Danske, Švedske i Norveške uglavnom su asocijacija na duge, hladne zime i na niske temperature kakve uglavnom dočekaju brojne turiste koji rijetko odabiru upravo ove zemlje kao svoje ljetne destinacije. No, s obzirom na to da su ljeti dani izrazito dugi, ljeta u zemljama sjeverne Europe mogu biti itekako ispunjujuća, a najpopularnije ljetne lokacije sjevernih zemalja potpuno će vas ostaviti bez daha.

Jedna od takvih lokacija svakako je i norveški Stryn; smještena uzduž unutarnjeg dijela Nordfjorda, ova bajkovita regija svoje je mjesto našla na području poznatom po slikovitom okruženju; ledenjaci, veličanstvene planine i doline te kristalno čista jezera samo su neki od razloga zbog kojih je Stryn omiljena ljetna lokacija brojnih Skandinavaca, a na kojoj možete ujedno uživati i u brojnim prirodnim aktivnostima tijekom cijele godine. Strastveni avanturisti redovito posjećuju Briersdalsbreen ledenjak, smješten između čarobnih slapova i visokih vrhova okolnih planina, a visoke planine i nordijska klima omogućavaju skijanje na vrhovima koje je otvoreno 365 dana u godini. Provedite jutro skijajući na toplom suncu s temperaturama iznad nule, a poslijepodne provedite na jednoj od nevjerojatnih plaža u podnožju regije gdje temperature dosežu temperature i do 30 stupnjeva.

Na udaljenosti od samo sat vremena vožnjem pronaći ćete lokacije na kojima možete u istome danu skijati, surfati, šetati pješčanim plažama, ali i provozati se kanuom i kajakom u nekim od brojnih jezera koja okružuju ovaj kraj. Isto tako, ne propustite posjetiti neke od Nordfjord muzeja koji će vam otkriti sve o tradiciji i običajima lokalnog stanovništva, kao i o brojnim legendama o norveškim vikinzima. Tijekom cijele godine na ovoj regiji održavaju se i brojni kulturni događaji, stoga ukoliko razmišljate o putovanju na sjever kontinenta svakako posjetite službenu stranicu kako biste saznali sve aktualne novosti ovoga kraja.

Objavljeno: 16.06.2020. u 12:34
Tagovi: putovanja

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p