PUTOVANJA

New York će zasigurno promijeniti vaš život

New York kroz objektiv Mateje Vrčković

New York je cijeli svijet u malome. Ako postoji neko mjesto na svijetu gdje možete pronaći najveću lepezu kultura, nacija, jezika i svjetonazora onda New York pobjeđuje bez konkurencije.

To je zaista grad koji nikad ne spava, brojem stanovnika nadmašuje Hrvatsku za čak dva puta, prijestolnica svijeta i neizostavno utočište mladim ljudima koji su došli s nadom da ispune svoje snove.

New York će zasigurno promijeniti vaš život ili u najmanju ruku promijeniti način na koji gledate stvari oko vas te će vas natjerati da se nahodate kao što to nikad niste do sada. Bespuća avenija i ulica sa svojim ogromnim rasponom sadržaja i zanimljivosti vrlo lako će vas izbaciti sa zacrtanog plana te može proći cijeli dan kad shvatite da ste prehodali 50 blokova.

Teško je izdvojiti popis stvari koje su me oduševile u NY-u, ali iz hrpe doživljaja i sada već uspomena, izdvajam moje najdraže stvari vezane u ovaj grad: svakodnevna kava u Bryant Parku, šetnja po Brooklyn Bridge-u, Chelsea Highline, nekadašnja željeznička pruga transformirana u šetnicu, neizostavni rooftop barovi, noćna atmosfera u East Villageu i Soho-u te naravno, Brooklyn - meka koje okuplja umjetnike svih vrsta čiji je utjecaj na ovaj kvart vidljiv na svakom koraku i čija će vas energija obuzeti. Ako imate afiniteta prema modi, dizajnu ili fotografiji, taj će vas dio grada možda i više oduševiti nego sami, ponekad preidealizirani, Manhattan.

Bilo kako bilo, neupitna činjenica ostaje - New York možete mrziti, možete ga voljeti ali nikako nećete ostati ravnodušni na njega te postoji velika vjerojatnost da će te na putu do JFK-a početi s evociranjem uspomena i smišljati način kako da se ponovo vratite.

by: Mateja Vrčković ( http://matejavrckovic.tumblr.com )

 

 


Objavljeno: 05.07.2013. u 12:12

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p