PUTOVANJA

Novouređeni restoran u Budimpešti ostaviti će vas bez daha!

Povijesna zgrada u novom ruhu!

Budimpešta je grad koji ne prestaje inspirirati svojim cool lokacijama, barevima, arhitektonskim čudima i povijesnim spomenicima, a redovito saznamo za neki novitet koji nas natjera da ju još jednom stavimo na popis destinacija koje želimo posjetiti!

Kuća tisućljeća ili house of Millennium je restoran i kafić smješten unutar prastare povijesne građevine koja je nekoć bila izložbena dvorana Nacionalne umjetničke organizacije. Čitava priča oko novonastalog prostora povijesno je zaokružena i prilagođena prostoru u kojemu se nalazi. Mađarski arhitekti Archikona i dizajneri interijera Kissmiklos zajedničkim su snagama oživjeli priče koje počivaju u ovoj veličanstvenoj građevini i pretočili svoje ideje u pravo dizajnersko remek djelo. Stara mađarska tvornica zanatstva Zsolnay Porcelain davno je predstavila svoju novu tehnologiju izrade predmeta, a ti su predmeti bili izrađeni u modernoj, secesijskoj tehnici i bili su duboke zelene boje. Upravo ta tehnika potaknula je dizajnere da unesu Art Nouveau u sam prostor, a čak su izradili i nove porculanske vaze po uzoru na one primjerke koji su se mogli pronaći na izložbama koji sada krase novi, moderni restoran u srcu Budimpešte.

Uređenja interijera završeno je u prosincu ove godine, a gosti s nestrpljenjem iščekuju datum otvorenja kada će moć i uživo posjetiti ovu impozantnu građevinu. Više o samom projektu možete pročitati na službenim stranicama Kissmiklosa.

Objavljeno: 30.12.2019. u 11:17

VIDEO

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p