PUTOVANJA

Oho studio donosi karnevalsku kampanju iz živopisnog Vijetnama

'T r o p i c a l  c a r n i v a l'

oho studio

Veljača je mjesec karnevala, Valentinova i mjesec kada je ekipa oho studija odlučila hrvatske temperaturne minuse i sivilo barem kratkotrajno zamijeniti suncem i plusom na termometru. Potreba za azijskom hranom, suncem i plažom, kao i činjenica kako tamo nikad nismo bili, odlučili su u korist Vijetnama. 

U oho studiju jako volimo maškare međutim zamijetili smo kroničan nedostatak zabavnih maski za odrasle. Stoga smo odlučili, putem našeg webshopa, ponuditi karnevalske maske, a kampanju za iste naumili smo snimiti baš u Vijetnamu koji nas je potpuno oduševio fantastično ukusnom i šarenom hranom, dobro raspoloženim stanovnicima koji se mnogo smiju i naprosto predivnim krajolikom, pustinjama, rižinim poljima i plažama ukrašenim palmama.

Vijetnam

oho studio

Upravo za jednog poslijepodnevnog chillanja na plaži pod nekom palmom, nastao je editorijal koji donosimo, ekskluzivno za FASHION.HR. Inicijalna ideja kako ćemo snimiti dvije zgodne, dugonoge i plavokose Australke u okružju palmi, brzo je promijenila smjer kada smo ugledali šest mladića iz Vijetnama, u ranim dvadesetim godinama, u usklađenim šarenim košuljama. Došli su u Mui Ne i odlučili se dobro zabaviti, a moramo reći, i mi s njima. Kao kontrast šarenoj plaži drugi set fotografija snimljen je na lokaciji 'White sand dunes', kako bi maske došle do izražaja.

Pješčane dine u blizini Mui Ne jednistven su prirodni fenomen koji omugućava potpuno iskustvo pustinje i oaze u Aziji, jedino što nedostaje su deve. Uz pješčane vijetnamske dine je smješteno i malo jezero puno prekrasnih lotosa i malena borova šuma koja pruža izvrsno utočište za bijeg od jakog pustinjskog sunca.

Stoga, ako ste oduvijek željeli biti panda, jednorog, tigar, konj, pas ili maca, sada je vaša prilika. Maske dobro funkcioniraju i u kupaćem kostimu kao i u odijelu ili jakni. Sve maske moguće je nabaviti putem oho studio webshopa.

A Vijetnam? Vijetnam nas je ugodno iznenadio. Hrana je fantastična – istodobno egzotična, svježa, spicy ali lagana. Pho bo u svim mogućim varijantama za doručak, s hrpom svježeg korijandera, mente i limunske trave. Za ručak i večeru kombinacije – street fooda, marketa, ponekad restorana, no uvijek svježe, u bojama i lagano. Popraćeno velikim količinama egzotičnog voća i svježe cijeđenim sokovima. Uz takvu hranu jednostavno ne postoje Vijetnamci s viškom kilograma. Ili ih mi jednostavno nismo vidjeli.

Krajolik je prekrasan, od plaža do planina pa sve do terasastih rižnih polja, iako se uslijed ubrzanog ekonomskog razvoja ne pazi dovoljno na ekologiju i okoliš. Svaki je vijetnamski grad priča za sebe - dok je Hanoi (politička prijestolnica) vibrantan i autentičan te ima neku smirujuću, zen energiju, Saigon (ekonomska prijestolnica) je poprilično moderan i kaotičan te nudi zanimljivu kombinaciju francusko-azijskog šarma. Plaže su oceanske, niti blizu ljepotama Jadrana ili obližnjeg Tajlanda pa biste mogli biti razočarani ako vam je izležavanje na plažama primarni cilj putovanja. No, imaju vijetnamske plaže svojih čari i obavezno pokoju palmu. A mi obožavamo palme!

Što još reći o Vijetnamu?! Vijetnam je jedna podosta bučna zemlja koja uz svojih 90 milijuna stanovnika ima i 37 milijuna skutera koji su osnovno prijevozno sredstvo ove azijske države. Sudionici prometa trubljenjem upozoravaju na svoju prisutnost i nekim čudom cijeli sistem funkcionira premda i dalje ostaje misterijem kako je moguće sigurno voziti s takvim manjkom prometnih pravila. Kulturološke razlike zbilja je nemoguće zanemariti, a ono što Vijetnam čini zbilja posebnim je spoznaja koliko su ljudi skromni, a koliko se više smiju.

Ivana Hrvat

Foto: oho studio Facebook oho studio Instagram
Objavljeno: 14.02.2017. u 11:28

IZ RUBRIKE

vrh stranice
p p